Christian Ruud: – Vi skulle hatt flere anlegg i Norge

Casper Ruud sikret seg avansement til 2. runde av Australian Open mandag - og forhåpentlig skaper det større interesse blant barn og unge til å begynne med tennis. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Casper Ruud sikret seg avansement til 2. runde av Australian Open mandag - og forhåpentlig skaper det større interesse blant barn og unge til å begynne med tennis. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Christian Ruud mener sønnens prestasjoner i Australian Open vil gi tennisinteressen et løft, men han savner bedre tilrettelegging for å få fram nye talenter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Casper Ruud fikk hele Tennis-Norge til å holde pusten mandag. Femsettsthrilleren mot Quentin Halys der Ruud gikk seirende ut til slutt, brakte 19-åringen videre i en av de gjeveste tennisturneringene.

– Jeg tror det er viktig. Barn har forbilder. Hvis Casper kan bli et forbilde for dem som synes tennis er gøy, og det gjør at de plukker opp racketen litt oftere og kanskje satser, er det større sjanse for at vi får flere som begynner med tennis og som hevder seg, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.

– Hva må gjøres for å unngå at det går 17 nye år før en herrespiller tar seg til en Grand Slam-turnering?

– Forbundet og de som driver klubber, må være flinkere til å utnytte situasjonen når noen hevder seg, men det er lettere sagt enn gjort, sier Ruud.

– Vi skulle hatt flere anlegg og flere turneringer i Norge med internasjonal tennis. Det hadde hjulpet, men det trengs tid og ressurser til det, erkjenner den tidligere tennisproffen.

Interesse

19 år gamle Casper Ruud kom til Australian Open med samme mål som han hadde i fjor: Å nå hovedrunden. I fjor ble det exit i tredje og siste kvalifiseringsrunde. I år gikk han hele veien – og enda mer da han slo Halys. Nå håper han at interessen for tennis øker i Norge.

– Jeg tror dette er positivt. Jeg kan ikke bestemme over fra folk synes er gøy å følge med på, eller om tennis er gøy, men en del skjønner at Grand Slam er noe av det gjeveste, sier unggutten til NTB.

– Jeg håper det blir mer interesse for tennis nå enn det har vært de siste 10-15 årene, legger han til.

– Klubbene er klare

Og det er idrettssjefen i Norges Tennisforbund (NTF) enig i.

– Caspers utvikling skaper stor interesse i norske tennisklubber og har stor betydning for arbeidet med både topp og bredde, sier idrettssjef Øivind Sørvald, som også har jobben med å analysere Ruuds motstandere.

Sørvald sier til NTB at NTF gjennom de siste ti årene har satset langsiktig på utvikling av både bredde og topp, og at det nå er 10.000 barn i ukentlig aktivitet i tennisskoler fordelt på de 134 norske tennisklubbene.

– Det er en økning på flere tusen de siste fem årene, og deltakelsen øker for hvert år, sier Sørvald.

Større turneringer

Hvert år arrangeres det mellom to og fire internasjonale turneringer for seniorer i Norge.

– Turneringene er på det laveste proffnivået, både på grunn av budsjettene og at det er der vi har hatt spillere.

Sørvald håper Ruuds prestasjoner i Australian Open åpner for at større stjerner kan komme til å ta turen til Norge.

– Det er snakk om millionbudsjetter, og da må sponsorer skaffes. Det jobbes iherdig hver dag med dette, og så får vi se om Caspers fremgang kan gjøre dette arbeidet enklere i framtiden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden