Meny

Møte om nordkoreanske kulturinnslag under OL

Sør-Koreas gjenforeningsminister Lee Woo-sung (t.h.) og den nordkoreanske delegasjonens leder Kwon Hook Bong før mandagens møte i Panmunjom, nær delelinjen mellom de to koreanske statene. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Representanter for Nord- og Sør-Korea møttes mandag for å diskutere nordkoreanske kulturinnslag under vinter-OL.

En av nordkoreanerne på møtet nær delelinjen mellom landene er Hyon Song-Wol, lederen for jentebandet Moranbong.

Dette tyder på at Moranbong vil være et av Nord-Koreas kunstneriske innslag under vinter-OL i Pyeongchang. Bandet spiller låter som er mer vestlig-inspirert enn mye annen nordkoreansk kultur.

De unge kvinnelige bandmedlemmene, ofte kledd i miniskjørt, spiller instrumenter som synthesizer, elgitar og strykere. Tekstene består imidlertid i stor grad av lovprisninger av Nord-Korea og landets diktator Kim Jong-un.

Tidligere er det blitt klart at landet ønsker å stille med deltakere under vinterlekene. Sør-Korea har foreslått at de to koreanske statene kan marsjere inn sammen under åpningsseremonien.

Kim Jong-uns ønske om å sende deltakere til OL kom overraskende på mange, etter en svært spent periode hvor Nord-Korea og USA har truet hverandre med krig. Samtidig har nordkoreanerne gjennomført en rekke tester av raketter og atomvåpen. OL-deltakelsen tolkes som et forsøk på å roe ned situasjonen.

Men om de nordkoreanske kulturinnslagene vil bidra til forsoning, kommer an på hva de inneholder. Jentebandet Moranbong har tidligere opptrådt i militæruniformer og med bilder av langtrekkende militære raketter på scenen.

Populært