Meny

Venus Williams rett ut av Australian Open

Venus Williams klarte ikke å slå Belinda Bencic og røk ut av Australian Open allerede i 1. runde. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En useedet sveitser sørget for en åpningsskrell i Australian Open. Fjorårets tapende finalist Venus Williams måtte se seg slått av Belinda Bencic.

Den amerikanske veteranen røk ut etter 3-6, 5-7 i første runde av Grand Slam-turneringen i Melbourne.

Bencic er useedet og er nummer 78 på verdensrankingen. Det skal sies at hun for knapt to år siden var ranget som verdens sjuende beste tennisspiller. Mandagens seier tyder på at Bencic har funnet tilbake til noe av det som sendte henne opp i verdenstoppen som 18-åring.

Williams, som var seedet som nummer fem i årets Australian Open, fikk aldri flyt i spillet sitt. Turneringen var over for amerikaneren etter litt under to timer.

Symptomatisk nok ble Williams brutt av Bencic i kampens siste game. Etterpå skrøt 37-åringen av sin sveitsiske motstander.

– Hun spilte bra. Jeg synes ikke at jeg spilte en dårlig kamp, sa Williams.

Venus Williams har sju ganger vunnet en Grand Slam-turnering. Hun var blant favorittene til å vinne årets Australian Open.

Tidligere på dagen røk også to andre amerikanske toppspillere ut. Det skjedde da Sloane Stephens tapte for kinesiske Zhang Shuai, som gikk videre med 2-6, 7-6 (7-2), 6-2. Deretter var det slutt for Coco Vandeweghe. Hun ble slått ut av ungarske Timea Babos.

Vandeweghe var seedet som nummer ti i turneringen.

Populært