Norge uten press i håndball-EM, vant 33-28 over Hviterussland

Sander Sagosen takles hardt i EM-kampen i håndball mot Hviterussland søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Sander Sagosen takles hardt i EM-kampen i håndball mot Hviterussland søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sander Sagosen og resten av de norske håndballgutta hadde et sikkert grep på Hviterussland i håndball-EM. Det ga 33-28-seier søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg sitter igjen med litt blandede følelser etter kampen. Men vi var fast bestemt på å vinne, så det var bra. Vi fikk egentlig en luke ganske tidlig, men hviterusserne fikk krype opp i ryggen på oss igjen. Det ble litt klabb og babb, sa landslagssjef Christian Berge i et intervju med TV 3 etter kampslutt.

– Vi kastet bort en del sjanser, men det var også mye bra i dag, la han til.

Berge ga ros til blant andre Gøran Johannessen etter matchen.

Fornøyd

– Det var deilig å få mer spilletid (enn mot Frankrike) i dag. Jeg er godt fornøyd. Seieren burde ha vært enda større, men vi skal bli bedre i de neste kampene, sa Johannessen.

Det ble aldri prekært for Norge i en kamp som får karakteren godkjent pluss sett i norsk lys. Festspillet kom bare i noen korte glimt.

Norge hadde definitivt avgjort etter 46 minutter på 25-19, men surret så virkelig mye til det sto 27-24 og 28-25.

4-2-0?

Med uavgjort eller bedre mot Østerrike i tirsdagens kamp, vil Norge garantert gå videre til neste fase av EM med to poeng i ryggen.

Det meste tyder på at Frankrike slår Hviterussland i sin siste kamp og vinner puljen med maksimal uttelling og får fire poeng med seg til Zagreb og hovedrunden der.

I drømmeland går det an å se for seg at hviterusserne slår Frankrike. Det vil i så fall gjøre at alle de tre lagene tar med seg to poeng videre – stadig under forutsetning at Norge ikke taper for et meget begrenset østerriksk lag.

Les også: Håndball: EM-drama ga norsk 31-32-tap for Frankrike

Nesten

Fredag hadde Norge Frankrike helt på gaffelen til langt ut i andreomgangen. Men det endte med 31-32-tap.

Hviterussland hang godt med Norge en stund i 1.-omgangen søndag. Det kan de takke sin keeper Vjatsjaslaw Saldatsenka og noen svake norsk skudd for. Norge rykket fra så smått etter vel et kvarters spill, og sentral i den perioden var Magnus Gullerud med flere mål fra strekposisjonen.

Keeper Torbjørn Bergerud hadde redningstørke en lang periode før pause, men mot slutten av omgangen kom han opp med flere parader.

Han spilte også meget bra de siste 30 minuttene. Keepertrener Steinar Ege – for anledningen på pressetribunen – hadde han oppe i 46 i total redningsprosent.

Åpent

I pulje A – der Norges motstandere i en eventuell hovedrunde finnes – er det fortsatt flere muligheter. Kroatia, Island og Sverige ser ut til å gå videre.

Alt avgjøres i de tre kampene i Split tirsdag. Kroatene er eneste lag med full pott etter to kamper før møtet med Sverige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden