– Lite som slår følelsen av å vinne

<p>Maren Lundby tok sin sjuende verdenscupseier da hun vant lørdagens hopprenn i japanske Sapporo. Foto: Felix Kaestle / AP / NTB scanpix</p>
Maren Lundby tok sin sjuende verdenscupseier da hun vant lørdagens hopprenn i japanske Sapporo. Foto: Felix Kaestle / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Maren Lundby er i storform før OL. Lørdag tok hun sin annen strake verdenscupseier da hun vant helgens første av to hopprenn i japanske Sapporo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscuplederen landet på 95,5 meter i første omgang, mens hun slo av to meter i sitt annet hopp. Det holdt til seier foran Katharina Althaus. Lundby fikk totalt 252,9 poeng mot tyskerens 248,6.

Althaus hoppet 2,5 meter lenger i finalen, men det var ikke nok til å rappe seieren fra Lundby. Totningen ledet med seks poeng etter første omgang.

Seieren var Lundbys sjuende i verdenscupen. Like før jul vant hun også i Hinterzarten

– Det er lite som slår følelsen av å vinne hopprenn. Nå har jeg to seirer på rad, sier Lundby til NTB.

23-åringen har vært på pallen i alle sesongens fem første verdenscuprenn. Hun har ikke vært dårligere enn nummer to.

– Stabiliteten er bedre enn tidligere år. Jeg har gjort kjempegode hopp før også, men nå hopper jeg mer jevnt og stabilt, forklarer Lundby.

Tvilte

Selv om hun hadde et forsprang på Althaus etter første omgang, satt hun ikke med noen sikker seiersfølelse før hun skulle gjøre sitt siste hopp.

– Nei, jeg følte meg ikke trygg på at det skulle gå veien. Det var litt varierende vind i 2. omgang, men jeg løste det bra. Jeg trodde ikke på seier da jeg landet.

Lundby vant også i Sapporo på rundt samme tid i fjor, mens hun ble treer i det andre rennet i den japanske bakken.

– Er det noe spesielt med Sapporo?

– Det er nok litt tilfeldig, men det var rundt den tiden det virkelig løsnet for meg i fjor. Jeg begynte å få mange pallplasser. Egentlig føler jeg at jeg takler alle bakker bra, sier Lundby.

Søndag jaktet hun nok en verdenscuptriumf.

Annerledes i OL

12. februar skal kvinnene hoppe i OL, og Lundby er en av de store gullkandidatene. Formen er svært lovende.

– Det er et bra tegn, men resultatlista er som regel annerledes i mesterskap. Det blir et helt annet renn enn i verdenscupen. Det blir viktig å holde konsentrasjonen, mener Lundby.

Den japanske storstjernen Sara Takanashi, som vant fredagens kvalifisering, ble bare treer på hjemmebane lørdag. Hun hoppet 93 meter i begge omganger og endte 14,7 poeng bak Lundby.

Takanashi forblir dermed én seier unna å bli tidenes mestvinnende hopper, uansett kjønn. Til nå har hun 53 verdenscupseirer.

Også norske Anna Odine Strøm var i aksjon lørdag. Hun endte på en 16.-plass etter hopp på 86 og 83 meter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden