Nordmennene tror Fourcade blir OL-ankermann

Martin Fourcade blir trolig fransk ankermann på OL-stafetten, ifølge hans norske konkurrenter.
Martin Fourcade blir trolig fransk ankermann på OL-stafetten, ifølge hans norske konkurrenter. Foto: Matthias Schrader / AP

Fredag var det Emil Hegle Svendsen som fikk bryne seg på Martin Fourcade på tredjeetappen på skiskytterstafetten. Han tror ikke det blir slik i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscuplederen Fourcade imponerte og skapte spenning da han tok igjen Svendsen og vekslet først etter tredjeetappe i Ruhpolding.

Franskmennenes ankermann Antonin Guigonnat var lett match for Johannes Thingnes Bø, men Frankrike sikret annenplassen.

Spørsmålet om den franske stafettaktikken, og hvilken etappe Fourcade skal gå i OL, ble en gjenganger i pressesonen etter løpet.

– De valgte slik i dag for å henge med helt til sisteetappen. Om det skjer noe på siste etappe, kan du ikke rette det opp, men skjer det noe tidlig, kan Fourcade ta igjen masse på tredjeetappe, mente Svendsen.

– Jeg tror nok at han går siste i OL. Men da er det ikke sikkert at de er med på sisteetappen. Det er en fordel for oss at vi har fire så gode løpere, fortsatte trønderen.

– Tøft

Norges ankermann, Johannes Thingnes Bø, deler Svendsens oppfatning.

– Det kan være at Frankrike må legge opp taktikken underveis. Hvis de hadde hatt Fourcade på siste etappe i dag, kan det hende de hadde vært for langt bak. Nå ender de på 2.-plass, og det er den beste stafetten de har gjort på lang tid. Så det var ingen dårlig taktikk, men jeg tror fort at Fourcade går sisteetappen i OL.

Tredjemann Svendsen var for øvrig glad for at han fikk testet seg mot verdens beste skiskytter på Ruhpolding-stafetten.

– Det var tøft nok for min del. Han er i kanonform, sa «Super-Svendsen» til NTB.

– Jeg liker jo å prøve meg mot de beste. Han er kanskje sterkere enn meg, men jeg må bruke muligheten til å få den treningen. Man må angripe slike situasjoner, ikke frykte dem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden