Meny

Jespersen mener skiforbundet har motarbeidet Northug

Chris Jespersen etter 9.-plassen på 15 kilometer i Gåsbu fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Petter Northugs lagkamerat Chris Jespersen mener at Norges Skiforbund har motarbeidet sin tidligere juvel. Jespersen kom med heftig kritikk under NM på Gåsbu.

Han sier at situasjonen var rosenrød i oktober.

– Det var veldig bra. Vi gikk veldig fort. Det var egentlig ikke noe spørsmål om han skulle vinne på Beito, men hvor mye han skulle vinne med. Det var der vi var. Da er det veldig kjedelig at han har vært så uheldig som han har vært etter at vi kom hjem.

Jespersen gikk selv på en treningssmell i oktober. Noen uker senere ble Northug syk og kunne ikke stille opp under åpningshelgen på Beitostølen i november.

– Han burde ha holdt seg frisk. Jeg synes at han burde ha fått gå Tour de Ski. Det kan være at han ville blitt syk uansett, men det får vi aldri vite. Det er synd at han er blitt vraket til alt han har hatt lyst til å gå. Når han blir motarbeidet slik, da skjønner jeg godt at motivasjonen er som den er.

Aktuelt:   Northug går ingen renn i NM

Kuusamo

Chris Jespersen mener det var feil at Northug ble tvunget til å stille opp på Lillehammer.

– Lillehammer var kanskje litt for tidlig etter sykdom, og historisk sett har han aldri gått fort på Lillehammer heller. Han har pleid å være på pallen i Kuusamo, og han kunne ha gått seg inn på OL-laget allerede der. Han visste godt at Lillehammer er en dårlig arena for ham, og da skjønner jeg godt at han ble forbannet. Hvis han hadde holdt seg frisk kunne han ha gått seg inn til Kuusamo.

Northug var overtrent sist år, og i år har det vært mye sykdom.

– Jeg skjønner godt at det blir stilt spørsmål rundt treningsopplegget, for dere har jo ikke peiling. Det er ingen som vet hva han har gjort bortsett fra vi som har vært i lag med ham. Det er frustrerende å ha vært på innsiden og visst hvor bra han har vært, og han burde ha blitt behandlet på en mye bedre måte. Jeg mener at han er motarbeidet. De kunne gitt ham sjansen i Kuusamo. Der ville han ha gått fort om han hadde vært frisk.

Aktuelt:  Klæbo mener det ser mørkt ut for Northug

Valg

Jespersen mener at Northug ikke har fått like mange sjanser som han selv fikk da han var på landslaget.

– Da jeg var på landslaget kunne jeg velge meg ut to helger som jeg kunne gå uten å kvalifisere meg. Den sjansen har ikke Petter fått. Han ble tvunget til å gå på Lillehammer.

– Har du merket om det ble tyngre for ham etter å ha blitt vraket en del?

– Ja. I oktober sprudlet ham. Nå sprudler han ikke like mye. Jeg har gått inn for å knekke ham på hver eneste hardøkt, men har stort sett endt opp med å knekke meg selv. Tidene vi har hatt på dragene i Val Senales, Livigno og Stelvio har vært veldig bra. Det så lyst ut, men det gikk til helvete.

– Tror du Petter har gitt opp OL nå?

– Ja. Det begynner å se litt mørkt ut. Jeg har sendt litt meldinger. Han er syk. Det blir ingen stafett.

– Tror du han er motivert for Seefeld neste år?

– Ja, det tror jeg. Han kan ikke sånn som dette. Vi har ikke snakket veldig mye om det, men inntrykket mitt er at han ikke har tenkt å gi seg sånn som dette.

Aktuelt:  – Hvis OL ryker, er det stor sjanse for at Northugs karriere er over

Stå for

Landslagstrener Tor Arne Hetland lar seg ikke hisse nevneverdig opp av Jespersens uttalelser.:

– Det får Chris stå for selv. Jeg føler at vi har prøvd å hjelpe Petter og alle løperne så godt vi kan. Uttaket til Kuusamo gjorde vi etter Beitostølen. Vi snakket med ham i Val Senales og signaliserte at han fikk gå i Kuusamo om han gikk bra på Beito, men så ble han syk og var det til langt ute i uka, og da kunne han dessverre ikke gå i Kuusamo. Han var ikke i form til det. Med litt mer trening så hadde vi håpet at han skulle respondere mer til Lillehammer. Chris får stå for det han sier selv. Vi tar ut det laget vi mener er best, og vi tar ut løpere som er friske.

Aktuelt:  Northug-trener om nytt tilbakeslag: – Skikkelig kjedelig

Populært