Meny

Krüger med suverent NM-gull

Simen Hegstad Krüger tok NM-gullet på 15 km fri teknikk på Gåsbu fredag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Simen Hegstad Krüger fra Lyn var i en klasse for seg da han vant 15 kilometer fri teknikk i langrenns-NM fredag.

Krüger, som vant et tilsvarende renn i verdenscupen i Toblach før jul, viste at formen er intakt. Han ledet stort sett fra start til mål og vant med 33 sekunder til gode på nestemann.

Kampen om sølvet sto mellom Vadsø-løperen Daniel Stock og Per Kristian Nygård. Løperen fra Vestre Spone ble tatt igjen av Krüger på startnummeret bak og fikk en flott reise inn mot mål. Han endte 33 sekunder bak Krüger.

Stock tok bronsen, slått med 37,2 sekunder.

– Det var bra i dag. Jeg var litt usikker etter en konkurransefri periode. Jeg har nok brukt perioden godt, for det kjentes like godt ut som der jeg slapp. Det var gøy å ta min første NM-tittel, sa Krüger til NRK.

– Jeg kan vel takke Simen som dro meg inn til sølvet i dag, sa en rørt Nygård. Han har stort sett trent alene uten særlig støtteapparat rundt seg.

Populært