Meny

Hjelmeset sier Jacobsen har meldt seg på

Sølvvinner Astrid Uhrenholdt Jacobsen kvinnenes 10 kilometer fri teknikk i NM fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Landslagstrener Roar Hjelmeset sier at Astrid Uhrenholdt Jacobsen styrket sjansene i OL-kampen da hun presset Marit Bjørgen til siste meter i NM fredag.

– Det var en utrolig bra start av Astrid, kanskje en overraskende hard åpning. Hun hadde bra stayerevne og var i ledelse med par sekunder på de siste kilometerne. Det var litt kjedelig å være 0,2 sekunder bak i mål, men det var slik det var, sa han.

– Hun melder seg på. For Astrid sin del har det handlet om at hun må slå andre norske kvinner, for det har hun gjort litt for lite av tidligere i år. I dag slo hun bare Ragnhild (Haga), men det hjelper på.

– Hun har vist før at hun kan toppe form til mesterskap?

– Det er vi glad for, og vi håper at også andre kan toppe formen. Vi har fem damer som går veldig, veldig fort, og alle de fem er veldig aktuelle. Vi kan ikke si akkurat nå hvem av dem som ligger best an. Det er et puslespill vi må sette sammen og bruke litt tid på.

Han synes det er fint å få vanskelige valg når det skal plukkes løpere til OL-distansene.

– Nå må folk holde seg friske og være ærlig på det. Vi må være glad for at det er flere som går fort på ski. Vi skal ikke vinkle det negativt og påstå at dette blir et problem for oss.

Aktuelt:  Marit Bjørgen med nytt NM-gull

Populært