Meny

Bjørgen viser gryende OL-form og tok et nytt NM-gull

Marit Bjørgen tok sitt annet strake gull under ski-NM på Gåsbu. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Marit Bjørgen gikk inn til sitt 23.-NM gull med seier på 10 km fri teknikk på Gåsbu. Hun vant en tidelsstrid med Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Bjørgen vant 10 kilometer i fri teknikk også under forrige NM på Gåsbu i 2013, den gang foran Therese Johaug. Denne gangen var det Jacobsen som ble henvist til sølvet. Hun var til slutt fattige 0,2 sekunder bak i mål.

Ragnhild Haga tok bronsen, slått med 21,3 sekunder.

– Det ble jevnt og spennende. Jeg hørte at hun hadde 17 sekunder en stund, og jeg synes at det var mye der og da. Jeg synes at også at jeg gikk en god 2. runde. Astrid startet sent, og det var spennende å stå i teltet og høre at hun tapte sekunder mot slutten, men jeg trodde hun skulle slå meg 50 meter fra mål. I dag hadde jeg marginene på min side, sa Marit Bjørgen om den spennende gullduellen.

Smakte godt

Ingen har flere NM-gull i langrenn enn 37-åringen fra Rognes, og hun er ikke enkel å slå når hun lukter edelt metall.

– Det smaker like godt som i går. Jeg synes at jeg gikk bra, og dette var et av mine bedre skøyterenn for sesongen, sa Bjørgen om løpet sitt.

Bjørgen ledet med 4,7 sekunder på Ragnhild Haga ved første mellomtid på 1,7 km. Hun hadde økt til 12,3 sekunder halvveis. Inn til mål var avstanden økt til 21,3 sekunder.

Bjørgen kan ta sitt tredje NM-gull på Gåsbu lørdag når det står 15 kilometer skiathlon på programmet.

Aktuelt:   Hjelmeset sier Jacobsen har meldt seg på

Spesialist

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er en mesterskapsspesialist og dro hjem fra Tour de Ski for å satse på NM. Hun gikk ut sist og hadde alle tider å gå på. Heming-veteranen gikk for en plass på det norske OL-laget.

Jacobsen hadde en knallåpning og var 8,3 sekunder foran Bjørgen ved første plassering. Hun hadde økt til 13,1 sekunder halvveis, men tapte litt på første del ut på sisterunden. Etter 6,7 kilometer var avstanden krympet til 3,1 sekunder. I mål var det 37 åringen fra Rognes som igjen var best.

– Jeg hadde alle muligheter til å ta seieren, men i dag var jeg bare ikke sterk nok, sa Jacobsen.

Tour de Ski-utøverne Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg var ikke på startstreken fredag.

Populært