Meny

City vil bryte blytung Anfield-rekke

Sergio Agüero og Manchester City har vist fryktinngytende form denne sesongen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Manchester City har ikke vunnet på Anfield i serien siden 2003. Søndag skal den formsterke serielederen gjøre alt for å snu den vonde trenden på Merseyside.

City har tapt 14 av sine siste 20 kamper på Anfield, skriver Sky Sports. Forrige seier kom i mai 2003. Da sikret de lyseblå en knepen 2-1-triumf mot de røde.

Manchester-laget har sluppet inn totalt 40 mål på Anfield siden 1992. I samme periode har laget kun scoret 17 mål på den tradisjonsrike arenaen. City har tapt hver eneste seriekamp siden sesongen 2013/2014.

– Slik er fotballen noen ganger. Vi drar til Anfield for å vinne kampen. Liverpool har et sterkt lag, men vi kommer til å spille vårt eget spill. Så får vi se hva som skjer, sier City-profilen Kevin De Bruyne, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Selvtillit

Den vonde statistikken til tross, City går inn i søndagens match med stor selvtillit. Laget har fortsatt ikke tapt denne sesongen, noe som har bidratt til en soleklar serieledelse. Pep Guardiolas mannskap topper Premier League med sine 62 poeng, hele 15 poeng foran toer og byrival United. Liverpool på fjerdeplass har 18 poeng opp.

City-spillerne kan i tillegg hente selvtillit fra møtet med Liverpool i Manchester i september. Da vant Guardiola og co. hele 5-0 mot Jürgen Klopps menn.

En viktig spiller City slipper å møte på søndag, er brasilianeren Philippe Coutinho. Han ble nylig solgt til spanske Barcelona for svimlende 160 millioner euro.

– Hardt arbeid

Klopp og co. har imidlertid forsterket med forsvarsspilleren Virgil van Dijk. Nederlenderen ble matchvinner i sin debut mot Everton i FA-cupens 3. runde.

Etter 2-1-seieren mot Everton var Liverpool-manager Klopp klar på at det ikke nødvendigvis er finspill som er viktig på dette tidspunktet av sesongen.

– Det handler om hardt arbeid og resultater. Det er alt vi trenger, sa tyskeren til klubbens eget nettsted.

Populært