Kneskade for svensk NHL-stjerne

Den svenske stjernebacken Victor Hedman måtte ut med kneskade da Tampa Bay Lightning tapte i NHL torsdag. Foto: Chris O'Meara, AP / NTB scanpix
Den svenske stjernebacken Victor Hedman måtte ut med kneskade da Tampa Bay Lightning tapte i NHL torsdag. Foto: Chris O'Meara, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Victor Hedman, en av NHLs aller beste backer, måtte ut med en trolig kneskade da Tampa Bay Lightning tapte for Calgary Flames torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– En slik spiller kan ikke erstattes. Det så ikke bra ut, men vi håper på gode nyheter når han undersøkes, sa lagkaptein steven Stamkos ifølge Dagens Nyheter.

– Victor er uten tvil en av ligaens tre beste backer. Han er veldig viktig både på isen og i garderoben.

Hedman leder pluss/minus-statistikken i NHL med pluss 24 og er i øyeblikket favoritt til å få Norris Trophy som sesongens beste back.

– Han er vår klippe der bak. Han spiller nesten halve kampene og hjelper til å styre spillet. Vi har greid oss uten ham før, men frykten er at han blir ute lenge. Da påvirker det våre sjanser, sa trener Jon Cooper.

Lightning er NHLs beste lag med 65 poeng på 44 kamper så langt. Hedman måtte ut på stillingen 1-1 mot Flames, men uten ham måtte laget tåle et klart tap. Mike Smith reddet 33 skudd for Flames, som tok sin femte strake seier, mens Johnny Gaudreau noterte ett mål og en assist.

Vant etter salg

Victor Rask scoret det avgjørende målet under en avventende utvisning i siste periode da Carolina Hurricanes slo Washington Capitals 3-1. Det skjedde timer etter at klubben ble solgt til Dallas-milliardæren Tom Dundon.

Borteseieren løftet laget til sluttspillplass, og det var ikke det eneste Hurricanes-fansen kunne juble for. Det har vært snakk om at klubben kunne bli flyttet til en annen by, men Dundon akter å la den bli i Raleigh.

– Dette er spennende, sa keeper Scott Darling, som reddet 26 skudd.

– Vi har alle fått møte ham, og han virker som en flott fyr. Han har store planer, og jeg gleder meg til å se hva som skjer.

Tetduoen tapte

Kyle Okposo noterte ett mål og en assist da Buffalo Sabres slo tilbake etter fem strake tap med 3-1 over Columbus Blue Jackets.

Siden Capitals og Blue Jackets tapte, er tetduoen i Metropolitan-avdelingen fortsatt henholdsvis åtte og fire poeng foran Mats Zuccarellos New York Rangers på fjerdeplass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden