Meny

Mancini drømmer om VM-suksess med landslaget

Roberto Mancini er lysten på Italia-jobben. Han ser et stort potensial hos spillerne. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Roberto Mancini innrømmer at han ønsker å ta over som landslagssjef for Italia. 53-åringen har en drøm om å lede de asurblå til VM-triumf.

Mancini, Carlo Ancelotti og Chelsea-manager Antonio Conte er alle nevnt som kandidater til å ta over det italienske herrelandslaget i fotball. Tidligere Manchester City-manager Mancini, nå i russiske Zenit St. Petersburg, legger ikke skjul på at han ønsker seg jobben.

– Jeg har en drøm om å vinne det jeg ikke klarte å gjøre som spiller, VM med Italia, sier Mancini til Gazzetta dello Sport.

– Jeg er fortsatt ung. Jeg kan vende tilbake til klubbfotballen etter landslaget, legger han til.

Under kontrakt

Veteranen, som selv fikk 36 landskamper i sin aktive spillerkarriere, understreker imidlertid at han fortsatt er Zenit-trener.

– Jeg har kontrakt med Zenit, la oss gjøre det helt klart. Og vi gjør det bra for tiden, sier den tidligere måltyven Mancini.

Giampiero Ventura fikk sparken som Italia-sjef i november. Han lyktes ikke i å ta italienerne til 2018-VM. Det er 60 år siden sist Italia ikke deltok i et VM-sluttspill.

Mancini mener det er stort potensial i Italia-laget.

Balotelli-retur?

– Det er gode, unge spillere der. Jeg liker typer som Andrea Belotti (Torino), Lorenzo Pellegrini (Roma) og Alessio Romagnoli (Milan). De er alle typer som kan utvikle seg ytterligere. I tillegg kommer det hele tiden opp nye, spennende spillere, sier 53-åringen.

Mancini røper i tillegg at Nice-spissen Mario Balotelli vil være aktuell for Italia-spill, skulle han få jobben som landslagssjef. Mancini og Balotelli hadde et turbulent forhold i Manchester City.

– Balotelli er bare 27 år, han må tilbake på landslaget. Spillere som ham kan avgjøre kamper på egen hånd.

Populært