Klæbo mener det ser mørkt ut for Northug

<p>Johannes Høsflot Klæbo var overlegen under torsdagens NM-sprint. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.</p>
Johannes Høsflot Klæbo var overlegen under torsdagens NM-sprint. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo har en drøm om å gå lagsprint med Petter Northug i OL, men erkjenner at det begynner å se tungt ut for den muligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug ble syk tidligere denne uken, og dermed ble det ingen NM-start på sprinten. Det er høyst tvilsomt om han kommer til Gåsbu for å gå renn enten lørdag eller søndag.

Trønderen er tatt ut til verdenscupsprinten i Planica neste helg, så gjenstår det å se om han gir det en sjanse.

Banker

Klæbo mener dette om muligheten for lagsprint med Northug i Pyeongchang:

– Det er liten tvil om at det ser mørkt ut, men det er fortsatt en uke igjen, og han skal gå verdenscup neste helg. Vi får se hvor han står da. De som er i best form i OL får gå teamsprinten. Det er mange som banker på den døra, sa Klæbo.

Marit Bjørgen innser også at OL-toget er i ferd med å gå for Northug.

– Hans sjanse til en OL-plass henger i en veldig tynn tråd. Men du vet aldri med Petter. Tiden begynner å løpe ut for ham, sa Bjørgen.

Fortsatt mulig

Hun tror fortsatt at Northug kan komme tilbake i slag igjen.

– Det er fortsatt mulig for ham. Alderen er ingen hindring. Men det er en jobb som skal gjøres, og så spørs om motivasjonen finnes til å gjøre den jobben.

Sprintlandslagstrener Arild Monsen sier at Planica er absolutt siste sjanse.

– Nå håper jeg at Petter kommer til start på sprinten i Planica, og så får vi ta det derfra. Det må han i hvert fall om han skal gå OL-sprint, og det har vi også sagt hele tiden. Hvis det i det hele tatt skal bli OL for Petter, så må han være i Planica når han ikke var med her i dag. Det burde han ha vært, men så ble han syk. Planica er siste sjanse, for å si det enkelt, sa Monsen etter fredagens sprint.