Ruud stor favoritt til å nå kvalifiseringsfinale i Australia

Casper Ruud (t.h.) fortsetter jakten på spill i sin første Grand Slam-turnering. Fredag spiller han 2. kvalifiseringsrunde til Australian Open. Her er han sammen med sin far Christian i Melbourne. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Casper Ruud (t.h.) fortsetter jakten på spill i sin første Grand Slam-turnering. Fredag spiller han 2. kvalifiseringsrunde til Australian Open. Her er han sammen med sin far Christian i Melbourne. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud lever fint med favorittstempelet før fredagens møte med Dmitrij Popko i 2. kvalifiseringsrunde til Australian Open i Melbourne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 år gamle Ruud har møtt Popko en gang tidligere. Det var i kvalifiseringen til US Open i august. Ruud slo 21-åringen fra Kasakhstan 6-4, 6-0 i varmen i New York.

[if !supportLists]– [endif]Da jeg fikk break i andre sett, mistet han det litt. Jeg var sliten, men det var han også, og jeg klarte å bruke det, forteller Ruud til NTB.

[if !supportLists]– [endif] Casper er sikker på seg selv om dagen. Det har blitt en del kamper nå, sier pappa Christian.

Og sikker på seg selv har han lov til å være før fredagens kamp mot Popko, som er nummer 247 på verdensrankingen. Bookmakerne har Ruud som stor favoritt, men det tar 19-åringen med knusende ro.

[if !supportLists]– [endif]På papiret er jeg vel en bedre spiller enn ham. Men ballen er rund: Jeg har slått bedre spillere og tapt for dårligere spillere enn meg selv, så man vet aldri. Men jeg føler at jeg spiller bra og er i bra kampform om dagen, sier Ruud.

Hviledag

Torsdagen i Melbourne var etterlengtet for tenåringen. Det har blitt mange kamper de siste ukene. I løpet av hviledagen ble det også tid til en times spill i 36 graders varme i Albert Park, et par server unna Melbourne Park, der Australian Open spilles.

– Det er digg å få litt hvile og ikke serve så mye. Det er stressende for armen med så mange kamper på rad. Deilig med en hviledag fra det og bare ha trening, ikke konkurranse, sier Ruud.

NTB overvar treningsøkta hvor Ruud sparret med 18 år gamle Zsombor Piros (556 i verden) fra Ungarn, som overraskende er klar for 2. kvalifiseringsrunde.

Fredagens motstander Popko har i likhet med Ruud ikke figurert i 1. runde i en av de fire Grand Slam-turneringene. Ruud beskriver ham som en spiller med en god serve og med en litt bedre forehand enn backhand.

Komme i gang

Ruuds seier over Tatsuma Ito i første kvalifiseringsrunde onsdag startet ikke på best mulig vis, og det ble tap i første sett før han vant de to neste.

– Jeg må prøve å starte litt bedre enn på onsdag. Finne rytmen litt tidligere. Jeg har spilt meg litt mer inn nå, så jeg håper jeg er mer klar i morgen, sier stortalentet.

Pappa Ruud prøver å nyansere favorittstempelet litt og forteller om små marginer mellom spillerne som er mellom 100 og 500 i verden.

– Jeg så en spiller som er omkring 500 i verden på New Zealand som var vanvittig god. Så små marginer er det. Det kan være litt vanskelig å forstå for mange, sier han og har én beskjed:

– Han må ut og krige.

Personvernpolicy