Meny

Karabatic vs. Sagosen: Stjerneduellen kan avgjøre hele håndball-EM

Sander Sagosen bommer på straffe i VM i fjor, mens Frankrikes storstjerne Nikola Karabatic jubler i bakgrunnen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nikola Karabatic (33) har vært håndballkonge lenge. Fredag prøver Sander Sagosen (22) å detronisere lagkameraten i EM-åpningen mot Frankrike.

Fredag går det mange mener er den moralsk EM-finalen. Norge møter de franske gutta for hele niende gang på to år.

– Hva slags attest gir du Sagosen etter et halvt år sammen med deg i Paris Saint-Germain?

– Det er ikke min jobb å sette karakter på ham. Vi er lagkamerater og prøver å vinne kamper. «Sagi» er en flott ung mann med stort talent. Han spiller allerede på et veldig høyt internasjonalt nivå. Vi vant noen store kamper i Champions League i høst – borte mot Veszprém, Kielce og Kiel. Der kom Sander opp med virkelig sterke prestasjoner, sier Karabatic til NTB.

– Jeg har sagt det før: «Sagi» kommer til å bli en av verdens beste spillere om han fortsetter som nå og jobber hardt.

Avgjør?

Frankrike og Norge er en reprise av VM-finalen i fjor hvor franskmennene vant hjemme i Paris.

– Denne kampen ser ut som å være gruppefinalen. Vinneren vil sannsynligvis være i en meget god posisjon til å gå til semifinalen med ytterligere to seirer i puljespillet, sier Karabatic før fredagens brak av en kamp.

– Utfallet av Norge – Frankrike kan meget vel styre framtiden til disse to lagene i resten av EM.

Tøft liv

Han spiller cirka 120 kamper i året, og Karabatic er på banen så godt som hele tiden. Han er en evighetsmaskin. Tidenes klart beste og mest komplette håndballspiller ifølge de fleste ekspertene.

– Hvordan orker du?

– Jeg vet ikke, men har stilt meg selv dette spørsmålet den siste tiden. Jeg merker hvor beinhardt det er å spille så mange kamper på dette nivået med klubb- og landslag, sier Karabatic.

Østerrike og Hviterussland er også med i Norge pulje der de tre beste går videre til hovedrunden i Zagreb.

Populært