Meny

Tøff EM-vei for Rød

Magnus Abelvik Rød møter Frankrikes Adrien Dipanda i EM-kamp fredag. Foto: Charly Triballeau / AFP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Magnus Abelvik Rød (20) forteller om en knallhard høst etter skade og operasjon. Fredag smeller det på direkten i håndball-EM mot Frankrike.

Han spiller med fem skruer i venstrehånden (skuddarmen) etter at han pådro seg et brudd i midten av november.

Det kom et par måneder etter han hadde slått seg inn, primært som forsvarer, på storlaget til Flensburg i løpet av kort tid. Han imponerte i Bundesliga og Champions League før han ødela seg i en kamp.

Rød er ung og leges tydeligvis fort. Han rakk mot nesten alle odds å komme med i EM-troppen, og på veien utropte landslagssjef Christian Berge ham til noe ekstraordinært.

– Jeg tror han kan bli en av verdens beste spillere om noen år, sa Berge under EM-uttaket.

Blytungt

Men perioden før uttaket var ikke lett. Det legger ikke Rød skjul på.

– Når man er skadd og laget reiser på bortekamp, så merker man at man er litt utenfor fordi man ikke har noe annet nettverk enn laget. Deler av den siste tiden har vært tøff. Det har den, sier han til NTB.

– Da sitter man mye alene. Da ringer jeg mor og far og skyper eller bruker FaceTime med dem som er hjemme. Jeg gleder meg veldig til neste sesong når vi får flere nordmenn her i Flensburg.

Landslag

Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen og Magnus Jøndal kommer alle til klubben fra sommeren.

– Det går stadig bedre med hånden, og jeg føler meg tryggere og kan slippe meg løs selv om jeg var litt rusten i Golden League (sist uke), sier Rød.

Han er en av fire venstrehendte bakspillere i 18-mannstroppen (16 meldes på til gruppespillet). Med seg har han Eivind Tangen, Kent-Robin Tønnesen og Harald Reinkind.

Østerrike og Hviterussland er også med i Norges gruppe. De tre beste i puljen går videre til hovedrunden der semifinaleplasser ligger i potten.

Populært