Weng og Cologna tjente mest på Tour de Ski

Heidi Weng etter 9 km kvinner i monsterbakken i Val di Fiemme. Enebakk-jenta tjente mest av kvinnene på konkurransen.
Heidi Weng etter 9 km kvinner i monsterbakken i Val di Fiemme. Enebakk-jenta tjente mest av kvinnene på konkurransen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heidi Weng fikk med seg nesten en halv million kroner etter seieren i Tour de Ski, mest av kvinnene i rennet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til 400 verdenscuppoeng får de beste utøverne med seg en solid slump med penger hjem fra Tour de Ski.

På kvinnesiden var de TdS-vinner Weng som kan sette mest inn på bankkontoen, skriver TV 2. Som vinner av touren får hun 395.000 kroner, men totalt etter seks konkurransedager sitter hun igjen med 496.000 kroner i premiepenger.

Dermed har Enebakk-jenta gått inn 781.000 kroner i verdenscupen så langt denne sesongen.

I Tour de Ski var det Ingvild Flugstad Østberg som tjente nest mest av kvinnene, med 428.000 kroner. Ifølge TV-kanalen har Flugstad Østberg da tjent 729.000 kroner i verdenscupen så langt denne sesongen.

På herresiden var det Dario Cologna som tjente mest på Tour de Ski. Sveitseren gikk inn 503 000 kroner i løpet av konkurransen, mens Martin Johnsrud Sundby fulgte nærmest med 320 000 kroner.

Prispengene til vinnerne var nesten halvert fra fjoråret etter at FIS har bestemt å fordele premiesummene ut blant de 20 beste i verdenscuprennene, og ikke bare de ti beste som var praksis tidligere. Ifølge Åge Skinstad i FIS' verdenscupkomité var det etter ønske fra et stort flertall av utøverne.