Zuccarello mistet første kamp for sesongen, Rangers vant på straffer

New York Rangers' venstreving J.T. Miller (t.h) skyter foran Arizona Coyotes forsvarer Luke Schenn. Rangers vant 2-1 da de møtte Coyotes natt til søndag. Foto: Rick Scuteri / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Assistkongen hos New York Rangers, Mats Zuccarello, manglet da New York Rangers slo Arizona Coyotes 2-1 etter straffer i NHL natt til søndag.

Zuccarello kunne ikke spille på grunn av sykdom. Det er første gang denne sesongen at han har måttet stå over.

Uten Zuccarello i rekkene sendte Anthony Duclair hjemmelaget i ledelsen knappe elleve minutter inn i første periode.

Rangers' Jimmy Vesey utlignet imidlertid uassistert drøye fem minutter inn i andre periode, og sikret forlengning.

Etter målløs overtid måtte kampen avgjøres på straffekonkurranse.

Arizonas målscorer var først ute, men straffen ble reddet av den svenske målvakten Henrik Lundquist. Rangers' Mika Zibanejad sto for tur og sørget for å få pucken i mål. De tre resterende straffene ble reddet, og dermed stakk bortelaget av med seieren.

Lundqvist ble pepret med skudd i overtiden, men holdt buret rent. Svensken reddet hele 37 avslutninger i løpet av overtiden, og alle i straffekonkurransen.

– Jeg vil ikke tenke for mye på det, men det var gøy, sa svensken etter å ha herjet kampen gjennom.

– Han er kongen av en grunn. Han er ryggraden til laget og han var fantastisk, sa lagkamerat Derek Stepan.

Det var Lundqvists 424. seier i karrieren. Han passerte dermed Tony Esposito på listen over flere seirer i NHL. Lundqvist er nummer åtte på listen.