Weng: – Trodde at jeg skulle svime av

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heidi Weng fikk ekstra krefter av at pappa Ole Morten heiet henne fram da hun var på sitt aller mest slitne, og i realiteten avgjorde hun årets Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Weng er klar favoritt til å vinne touren for annet år på rad etter knockouten på den klassiske fellesstarten i Val di Fiemme lørdag.

– Dette var utrolig gøy. Jeg har aldri vært så sliten i hele mitt liv. For en gangs skyld klarte jeg å presse meg helt ned i kjelleren, og det var helt ned i kjelleren også. I den siste bakken trodde jeg rett og slett at jeg skulle svime av. Da var det stokk stive bein opp bakken, og jeg løp alt jeg hadde ved siden av sporet. Jeg fikk beskjed av pappa at jeg skulle stå på over kulen, men vet du hva, jeg hadde mer enn nok med å komme meg opp bakken, sa en svært lettet Heidi Weng.

26-åringen fra Enebakk var glad for at familien hennes var på plass for å støtte henne.

– Uten familien på plass i dag, så tror jeg at jeg ville vært for feig. Jeg fikk beskjed i morges at jeg måtte gå for spurtprisen og gå alt jeg hadde etterpå, og det gjorde jeg. De sa at jeg ikke hadde noe valg, og jeg gjorde som jeg fikk beskjed om.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Weng: – Trodde at jeg skulle svime av

Sen plan

Selve løpsplanen ble ikke lagt før i morgentimene før start. For Weng kom sesongens første seier på best mulige tidspunkt. Dette ble en fin revansj etter fallet på oppløpssiden i den forrige etappen i Oberstdorf.

– Jeg hadde ingen plan før i dag tidlig. Det holdt, og det var gøy. Dette var tilbake til Val di Fiemme under stafetten (i VM 2013). Det var veldig digg at det gikk så bra i dag etter det som skjedde i Oberstdorf. Jeg trengte en liten opptur, kjente jeg. Selv om jeg gjerne skulle ha holdt meg på beina i Oberstdorf, så tror jeg ikke at jeg ville gått så bra om det ikke hadde vært fordi jeg var så irritert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Weng: – Jeg var flau og lei meg

Trengte tid

Weng sier at hun tross alt har taklet nedturen i Tyskland bra. Hun var bare irritert og trengte tid til å tenke over ting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var typisk at jeg ikke holdt meg på beina når jeg hadde slik lyst til å vise meg fram. Når du er så irritert får du tydeligvis til det du vil, og du henter fram krefter du trodde at du ikke hadde. Jeg var sliten etter de to første rundene, men så var det kanskje noen som var enda mer sliten enn meg. Jeg hadde ikke hatt troen på at jeg kunne få til et slikt løp. Kanskje må jeg begynne å få mer troen på meg selv.

Hun hadde bestemt seg for å prøve alt hun hadde og fikk blod på tann da hun oppdaget at de hardeste konkurrentene hadde problemer.

– I dag hadde jeg bestemt meg på forhånd for at jeg skulle prøve, og jeg så også at de andre glapp enda mer enn meg.

Weng går ut på den siste etappen med bare 1,8 sekund opp til ledende Ingvild Flugstad Østberg. Hvordan lever hun med storfavorittstempelet?

– Jeg liker ikke helt det. Jeg skulle gjerne ha sluppet det, men jeg skal ta med meg at jeg er favoritt. Det vet jeg, men alt kan skje og det er ikke hvem som helst som går ut foran meg. Ingvild er en hard nøtt å slå, sa Weng.