Meny

Falla fortsetter likevel Tour de Ski

Maiken Caspersen Falla i prologen sprint klassisk i Oberstdorf. Så ble rennet avlyst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla gjorde onsdag kveld helomvending og kommer likevel til start på torsdagens fellesstart i Tour de Ski.

I kjølvannet av onsdagens avlyste klassisksprint i Oberstdorf opplyste landslagssjef Vidar Løfshus til VG at den norske sprintdronningen hadde bestemt seg for å reise hjem.

Noen timer etterpå sa samme Løfshus til Nettavisen at Falla likevel hadde bedt om ekstra betenkningstid før hun skulle ta den endelige beslutningen. Deretter kom bekreftelsen fra skiforbundet på at Falla likevel starter.

Årsaken til helomvendingen er at arrangøren har lagt om løypetraseen foran torsdagens 10 kilometer lange fellesstart i fri teknikk.

– Siden løypeprofilen ble endret og dagens sprint kansellert, ønsker hun å gå ett løp til i touren før hun reiser hjem, heter det i uttalelsen fra forbundet.

Det fryktelige været i Oberstdorf onsdag førte til at en rekke trær falt ned over løypenettet i den tyske skimetropolen. Det tvinger arrangøren til å sende løperne ut i en mindre krevende del av løypene torsdag.

Sikkert er det at Kathrine Harsem og Mari Eide uansett har gjort sitt siste renn i årets Tour de Ski.

Det har vært ventet at sprintdronningen Falla ville hoppe av touren etter onsdagens renn. Noen stor overraskelse var det heller ikke at Eide og Harsem gjør det samme.

Mandag reiste også Astrid Uhrenholdt Jacobsen hjem til Oslo.

Maiken Caspersen Falla, som ligger på 30.-plass sammenlagt i Tour de Ski, vant sprintprologen i Oberstdorf onsdag. Noen minutter senere ble rennet avlyst.

Harsem og Eide er henholdsvis nummer 14 og 34 i Tour-sammendraget.

Populært