Meny

Full hoppkrig i Østerrike – sint Kuttin slår tilbake

Heinz Kuttin ser bekymret ut på trenertribunen i Bergiselbakken i Innsbruck. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heinz Kuttin kritiseres knallhardt av sin forgjenger Alexander Pointner. Østerriksk hoppsport er på kokepunktet etter fiaskoen i nyttårshopprennet.

Det toppet seg da Østerrikernes superstjerne Stefan Kraft ikke kom med i finaleomgangen i Garmisch-Partenkirchen. Det spekuleres i hvor lenge Kuttin får beholde jobben som landslagssjef.

– Det er mye negativitet. Og det har jeg ingen problemer med å akseptere, men en ting kan jeg ikke leve med. Og det er kritikken fra min forgjenger Alexander Pointner. Det er fullstendig uakseptabelt. Vi jobbet sammen med ham i årevis. Nå har han jobbet mot laget og skiforbundet i fire år. For første gang har jeg valgt å ta igjen offentlig, sier Kuttin til NTB foran det tredje hoppukerennet i Innsbruck.

Pointner ledet Østerrike i de gylne årene fra 2004 til 2014. Han kritiserer jevnlig det nåværende regimet.

Les også: Stöckls drastiske grep: – Jeg måtte gi mer plass til andre

– Han vil aldri få jobben tilbake

Kuttin er vennligheten selv der han speider utover Innsbruck fra hoppkanten i Bergiselbakken. Den tidligere verdensmesteren er offensiv, selv om østerriksk hoppsport er inne i en krise som har lamslått konkurrentene.

– Føler du at Pointner vil ha jobben din?

– Han vil aldri få jobben tilbake. Det er ingen planer om å gjøre endringer her. Vi beholder fokus. Ikke glem at vi åpnet bra i Oberstdorf. Vi ledet etter 1. omgang og Kraft endte på fjerdeplass. Ja, vi er inne i en vanskelig situasjon, får mye kritikk, har noen tunge opplevelser og har en nedstemt stemning, men vi vet hvordan vi skal snu dette og få fram smilene i hoppbakken igjen, sier en kampvillig Kuttin.

Han elsker å snakke om hoppsport. Samtalen med NTB er også innom VM-gullet i Val di Fiemme i 1991 da han slo Kent Johanssen med 0,9 poeng.

– Er du bekymret foran OL?

– OL er langt unna. Nå har vi en situasjon der vi må jobbe for å finne de gode hoppene og den gode feelingen, sier Kuttin.

Les også: Østerriksk hoppkrise – forundret Stöckl garanterer at han blir i Norge

Avviser utstyrsbom

Det blir spekulert i om østerrikerne er fullstendig avhengt på utstyrssiden. Da blir Kuttin enda mer ivrig.

– Jeg er helt sikker på at det ikke er noen feil med materialene vi bruker eller den fysiske treningen. Det er bare et problem, skihoppingen vår. Når du er under press og sliter, prøver du gjerne for mye, særlig under et sportslig høydepunkt som hoppuka. Da blir det enda vanskeligere på grunn av presset som følger med.

– Men har dere problemer med utstyret?

– Gjør du gode hopp, som da vi ledet i Oberstdorf, kan det ikke være feil på utstyret. Hva skulle være feil? Ingenting. Vi skal løse dette i bakken, påpeker Kuttin.

Les også:

Stefan er borte

Han innrømmer at stemningen er tung i den østerrikske troppen.

– Det var veldig tung for oss at Stefan Kraft ikke kom med i finaleomgangen i Garmisch-Partenkirchen. Han ledet åpningsrennet etter 1. omgang, men nå er han ute av hoppuka. Forventningene og presset på Stefan er borte, så får vi se hvordan det påvirker ham. Ikke glem at Michael Hayböck og Gregor Schlierenzauer begge er kommet tilbake fra skader. De håper å være topp ti snart. Manuel Fettner kom til hoppuka i dårlig form og det ble for mye press, men jeg ser allerede at han hopper bedre og at feelingen er på vei tilbake, sier Kuttin.

Kraft ble nummer fem i onsdagens kvalifisering. Det var et langt steg i riktig retning. Bare noen små poeng skilte ham fra annenplass. Hayböck ble nummer 14, mens Gregor Schlierenzauer havnet på 22.-plass.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært