Meny

Løfshus: – Trær knakk som fyrstikker

ObKraftig uvær satte en stopper for Tour de Ski-løperne onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Landslagssjef Vidar Løfshus og flere av løperne opplevde at store grantrær knakk rett av rundt dem før det endte med avlysning i Tour de Ski onsdag.

– Noe slikt har jeg aldri opplevd, at trær knekker som fyrstikker rundt meg.

– Du så at trær knakk?

– Ja, det gjorde jeg absolutt. Dette var bra jobbet av juryen og det var en veldig bra og klok avgjørelse, sa Løfshus om juryen avgjørelse om å avlyse begge sprintdistansene i Oberstdorf.

Kvinnenes prolog ble gjennomført etter planen, men det ble aldri gjennomført noen prolog for menn.

– Kjedelig. Jeg hadde gledet meg. Men det var livsfarlig. Da jeg varmet opp kom det grener flygende. Det var det kanskje like greit å komme seg inn, tenkte jeg, sa Niklas Dyrhaug.

Tydalingen fortalte som Løfshus om at det hadde bikket store grantre og viste med armene hvordan trærne lå strødd på begge sider av ham ute i sporet under oppvarmingen.

– Det så ut som det hadde vært hogst oppi der. Så det var et bra valg å avslutte. Det var et bra valg å avlyse. Jeg var ikke bare redd for helsa, men for dere og alle mann, sa Dyrhaug.

Bakgrunn:  Tour-været skaper sykdomsfrykt

Burde det ha startet?

Etter hvert kom beskjeden om rennet ikke ble tellende for annet en FIS-poengenes del for kvinnene.

Spørsmålet er om rennet i det hele tatt burde ha startet Var det forsvarlig?

– Ja. Da rennet begynte var det helt greit. Da var det ikke de vindkastene. Det dro seg til noe vanvittig rett etter start der. Det fløy både hunder og katter. Nå skal vi bare hjem å slappe av. Det er ikke mye annet vi får gjort. Det var ikke noen annen avgjørelse som juryen kunne ta. Dette er unikt. Det eneste jeg har vært med på av avlysninger før er på grunn av kulde, sa landslagssjef Vidar Løfshus.

Landslagssjef Vidar Løfshus har aldri opplevd makan til vær under et skirenn før. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Prologen viste også at det ble voldsomme differanser mellom løperne. Forholdene var rett og slett ikke rettferdig.

– Jeg holdt på å si at det var «vinn eller forsvinn». Ingvild (Flugstad Østberg) fikk en skikkelig vindkule, og det var så vidt at hun klarte å holde på stavene sine og ble helt klart rammet av det. Det samme ble Kathrine (Harsem), og så var det noen som kom seg greit igjennom uten for mye vind.

– Tror du sprinten blir satt opp igjen senere?

– Nei, det kan jeg aldri tenke meg. Dette handler om TV-tid, og det er vanskelig å få dem inn på skjermen. De har heller ikke mange dagene å gjøre det på.

Uvisst

Onsdag ettermiddag var det ennå uvisst om hva som vil skje torsdag. Arrangøren og Det internasjonale skiforbundet (FIS) holdt dørene åpne for at sprinten kunne bli arrangert på ny da, eller at det kom til å bli en fellesstart i fri teknikk for begge kjønn som oppsatt.

– Vi forholder oss til rennprogrammet, og så knaller vi til, sa herrelandslagstrener Tor Arne Hetland.

Aktuelt: Svensk raseri mot norsk smørebuss: – Sender helt feil signaler

Populært