Meny

Tour-været skaper sykdomsfrykt

Kraftig vind, torden og regn før prologen i sprint klassisk i Oberstdorf onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Tour de Ski-løperne ble pisket rett inn i smørebussen for å skifte til tørre klær etter sprintprologen i Oberstdorf onsdag.

– Dette øker sjansen for sykdom. Det som gjelder er å få løperne raskt inn slik at de får på seg tørre skift mellom hver gang de er ute og blir våte. I dette været blir de bløte inn til beinet sa landslagslege Petter Olberg til NTB.

30 minutter før prologstarten i den klassiske sprinten i den 4. etappen av årets Tour de Ski, slo styggværet ordentlig inn over Oberstdorf.

Mens det bare hadde regnet og blåst lett i morgentimene onsdag, endret det seg til det verre med rundt en halvtime igjen til prologstarten i sprinten.

Vinden tiltok, det regnet i bøtter og spann, og det lynte og tordnet i ett sett. Reklameplakater føk vegg imellom, og utsalgsboder blåste over ende.

Et så elendig vært er det svært sjelden at vi noen gang har opplevd i langrennsverdenscupen.

I meldingen fra Den internasjonale skiforbundet (FIS) het det at løse objekter som står i fare for å bli blåst over ende, blir flyttet bort fra løypa for å ivareta løpernes sikkerhet.

Værmeldingene for torsdagens 5. etappe i Oberstdorf er heller ikke god. også da er det meldt store mengder nedbør og masse vind.

Maiken Caspersen Falla var raskest i prologen, men forholdene var ikke rettferdige.

For eksempel endte Ingvild Flugstad Østberg helt nede på 22.-plass etter at hun ble hektet av med over 13 sekunder. Hun ble rammet av skikkelig motvind underveis.

En såpass god løper som tyskernes Victoria Carl endte helt sist i prologen, slått med 48,94 sekunder av Falla.

Mennenes prologløype ble endret slik at de gikk i den samme løypa som kvinnene.

Finalene i Oberstdorf starter etter planen kl. 14.30.

Aktuelt:

Svensk raseri mot norsk smørebuss: – Sender helt feil signaler

Sundby har svaret på Tour-gåten

Populært