Iversen må vise seg fram før OL-toget går

Emil Iversen utenfor den norske smørebussen i Oberstdorf tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Emil Iversen utenfor den norske smørebussen i Oberstdorf tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Emil Iversen (26) håper å finne tilbake til litt av det han viste da han slo igjennom med sprintseier i Oberstdorf for to år siden. Onsdag får han muligheten.

Da venter en ny klassisk sprint i Oberstdorf i en løype som er hardere enn noen gang, og som er den hardeste av dem alle i verdenscupen.

Det gjør ikke Iversen noe. Det gjorde ikke noe for to år siden i Tour de Ski heller.

Trønderen venter fortsatt på løpet som skal gi ham den gode følelsen tilbake, følelsen av å ha tatt ut sitt beste. Han har levert en rekke småpene resultater gjennom hele sesongen, men noen pallplass er det ennå ikke blitt, og snart skal OL-billettene deles ut.

– Det har vært på det jevne og midt på treet hele tiden. Løpet i morgen passer meg bra. Da håper jeg å kjempe om en pallplass. Det er jevnt i sprint, og du kan aldri ta noe for gitt. Det blir en hard kamp.

Rart

Iversen sier at han har manglet den siste snerten og at det har manglet et halvt minutt her og der. Spørsmålet er hvorfor det har vært slik.

– Jeg har gått en sju-åtte ok skirenn, og den dårligste plassen er nummer 19. Det er langt ifra dårlig, men både folk og jeg selv har høye forventninger. Det handler selvsagt om hva man er i stand til på sitt beste. Det er ikke alltid du får ut det beste. Det er litt rart at jeg ikke har fått ut noen bedre følelse i løp. Nå har det vært mye i høyden, og jeg håper at det kan bli litt bedre nå og i resten av sesongen. Det må det også. OL-toget går etter hvert, sier Iversen.

– Hva vil du gå i OL?

– Nå begynner vel skiathlon å henge i en tynn tråd, men fortsatt tror jeg at jeg er blant de beste vi har i klassisk. Nå kommer det noen skirenn, og så får vi bare la resultatene tale for seg. Er jeg ikke god nok, så er det klart at det er kjipt. Men har jeg ikke vært god nok, er det bare å ta det til etterretning og komme tilbake senere. Men fortsatt lever jeg i håpet om å være i toppform under OL. Det kommer mange skirenn som passer meg bra nå, og jeg ser lyst på det.

Må til Planica

Iversen er innforstått med at han må til Planica helgen etter NM for å gå klassisk sprint. Løpet er det siste uttaksløpet til OL.

– Jeg må sikre sprintplassen min. Jeg har gått flere gode sprinter, men har bare gått to av rennene som teller for Monsen, og jeg skjønner at jeg må til Planica. Det er ikke noe problem. Jeg vil dit selv også.

Iversens plan er å fullføre touren, men det kan også ende med at han blir hjemsendt etter ett eller to løp i Oberstdorf.

– Emil kan vinne sprinten onsdag, og så får vi se hva som skjer videre etter det, om han reiser hjem og går NM og Planica, eller om han går hele touren, sier landslagstrener Tor Arne Hetland til NTB.

Populært