Sagosen syk og isolert før Frankrike-duell

Håndballspiller Sander Sagosen har blitt syk under EM-oppkjøringen til håndballgutta. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Håndballspiller Sander Sagosen har blitt syk under EM-oppkjøringen til håndballgutta. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sander Sagosen er syk og isolert under EM-oppkjøringen med håndballgutta. Torsdag skal Norge møte Frankrike, men det er høyst usikkert om Sagosen blir med.

Den store norske stjernespilleren pådro seg en ankelsmell en uke før jul, men ble skadefri. Nå har han blitt febersyk. 22-åringen ble sendt rett på hotellrommet etter ankomst til Norge. Han var ikke med på presseseansen på Gardermoen tirsdag, og det vil bli gjort en vurdering om han reiser sammen med laget til Frankrike igjen eller ikke.

– Sander meldte seg syk i dag tidlig. Han har en halsbetennelse. Tror han er mye bedre i morgen. Vi må vurdere angående kamp og reise til torsdagens oppgjør, sier landslagslege Thomas Torgalsen.

– Vi har tro på at Sander er med i løpet av turneringen i Frankrike, la han til.

Sagosen har spilt seg inn som en markant spiller for Paris St. Germain i løpet av seks måneder i klubben.

PSG er klar for hovedrunden i Champions League og per i dag favoritt til å vinne hele mesterligaen. Den avgjøres med en finalehelg i Köln i mai.

Småskader

Norge møter Frankrike (torsdag), Danmark (lørdag) og Egypt (søndag) i en ny utgave av Golden League. Turneringen spilles i Rouen og Paris.

– Det ser bra ut synes jeg. Noen småskader som vi jobber med å få kontroll på. Vi har noen nye ideer vi gjerne vil prøve ut før EM, sier landslagssjef Christian Berge.

Norge EM-åpner med et smell mot Frankrike fredag neste uke. Det er av mange ansett som en «finale». Lagene møttes i VM-finalen i fjor, hvor det ble fransk seier.

Favoritt

Så venter Hviterussland og Østerrike på det norske laget, begge kamper der Norge vil være kjempefavoritt. De tre lagene som avanserer tar med seg poeng og målforskjell videre fra puljespillet.

I hovedrunden av EM venter så lag fra gruppen med vertsnasjon Kroatia, Sverige, Serbia og Island.

EM spilles i perioden 12. - 28. januar med medaljekamper i Zagreb.

Populært