Jacobsen «tvunget» til å hoppe av Tour de Ski

Astrid Uhrenholdt Jacobsen under 10 km jaktstart kvinner i Lenzerheide.
Astrid Uhrenholdt Jacobsen under 10 km jaktstart kvinner i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra Tour de Ski for å lade best mulig opp til NM på Gåsbu. Der må hun prestere for å kvalifisere seg til OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed ble det bare med tre etapper for 30-åringen. Mandag gikk hun seg opp fra 15.- til 7.-plass på skøytejaktstarten i Lenzerheide.

Jacobsen er nødt til å levere i NM på Gåsbu 11. til 14. januar. Resultatene hennes i det siste har ikke vært gode nok til å være sikret en plass i den norske OL-troppen.

– Jeg har gått for dårlig her, så jeg må dra hjem og gå fort i NM. De løpene som er igjen i touren er for lite relevante til at de kan brukes til noe. Da er det bedre å dra hjem nå for å lade opp til NM, enn å dra hjem etter Alpe Cermis. Det gjelder å være fornuftig og reise før det er for sent, sa hun i pressesonen etter mandagens løp.

– Hvordan er det å ha et slikt press på seg?

– Det har jeg opplevd ganske mange ganger før. Jeg har aldri vært i mesterskap uten å ha hatt kniven på strupen. Jeg har gjerne kvalifisert meg helt i siste liten, og likevel har jeg gått fort i mesterskap. Så det er ikke noe uvant, men det er ikke behagelig, svarte Jacobsen på spørsmål fra NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjem til bikkja

Hun innrømmer at det er litt surt å bryte Tour de Ski, men samtidig ser hun fram til å komme hjem til Oslo.

– Nå skal jeg hjem for å åpne julegaver og hilse på bikkja. Jeg har ikke vært hjemme siden 30. november, så det blir greit, sa hun og la til:

– Jeg tror nok at jeg også vil gå fort i NM når jeg har kommet ned i lavlandet og fått en liten periode hjemme. Sånn sett er det litt hipp som happ.

Bør være optimist

– Hvor skal du lade opp før NM?

– Ryktene sier det er skiføre i Oslo. Jeg tror jeg skal få inn noen dager der. Det kan sikkert være bra for kropp og hode.

Jacobsen gjorde for henne å være en god jaktstart i den sveitsiske høyden mandag. Avslutningen hennes var bra.

– Jeg tror egentlig at jeg er i ganske bra form. For meg er dette veldig bra for å være i høyden. Sånn sett burde jeg dra hjem og være optimist. Gåsbu har fortsatt ikke blitt flyttet til høyden, så det burde gå ganske bra, sa hun til NTB.