Warholm til topps i nok en 2017-kåring

Karsten Warholm toppet også 2017-kåringen til norske sportsjournalister. I august vant han VM-gull på 400 meter hekk i London.
Karsten Warholm toppet også 2017-kåringen til norske sportsjournalister. I august vant han VM-gull på 400 meter hekk i London. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karsten Warholm ble ikke overraskende også kåret til årets idrettsnavn i 2017 blant norske sportsjournalister. Friidrettsstjernen vant med soleklar margin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

21-åringen fra Ulsteinvik har nærmest gjort rent bord når det kommer til medienes 2017-kåringer. Det er ikke så rart. VM-gullet på 400 meter hekk i London var en historisk prestasjon sett med norske øyne.

Warholm vant sportsjournalistenes statuett med 110 poeng mot Sondre Nordstad Moens 18. NHL-stjernen Mats Zuccarello på tredjeplass fikk 15 poeng. Avstemningen ble gjort blant medlemmene i Norske Sportsjournalisters Forbund (NSF).

– Han er den mest overlegne vinneren av avstemningen siden Ole Einar Bjørndalen vant fire OL-gull i skiskyting i 2002, sier NSF-leder Reidar Sollie.

Det er første gang siden Vebjørn Rodal i 1996 at den tradisjonstunge statuetten går til en friidrettsløper. I 2017 ble det attpåtil dobbeltseier til norsk friidrett. Moen gjorde tidlig i desember en fantommaraton i Japan og satte den beste tiden av en europeer noen gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt 14 forskjellige utøvere fikk stemmer, men Warholm var i en klasse for seg. Med gullet i London ble han Norges første mannlige verdensmester i en løpsøvelse. Han er også den yngste som har vunnet 400 meter hekk i VM.

Sportsjournalistenes statuett har blitt delt ut hvert år siden 1948. Gjennom historien er Grete Waitz mestvinnende prisvinner. Hun gikk til topps hele fire ganger.