Meny

Northugs OL-plan lagt etter møte med skiforbundet

Petter Northug var i møte med Norges Skiforbund nyttårsaften. Samme dag tok han også del i Strindheim-stafetten. Her er han sammen med sin far John. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Petter Northug og hans team var nyttårsaften i møte med landslagstrener Arild Monsen. Der ble partene enige om veien videre fram mot OL-uttaket.

Monsen så Northug ta del i Strindheim-stafetten i Trondheim søndag. Han var også der for å ha samtaler med 31-åringen og hans trener Stig Rune Kveen.

– Petter gjennomførte i dag et greit skirenn i Granåsen. Etter vårt møte er vi nå enige om følgende løp: Om Petter selv ønsker det, går han i Piteå til helgen, men dette er ikke noe krav fra vår side, sier Monsen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Så bør Petter gå sprinten i NM på Gåsbu om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn her. Det vil si enten 15 kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon. Etter NM har vi gitt Petter tilbud om verdenscupplass i Planica, hvor han kan gå begge dager med klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar. Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et eventuelt OL-uttak, legger Monsen til.

– Kan ikke tvinge ham

Skistjernen stiller neppe til start i skandinavisk cup i Piteå.

Det sa Stig Rune Kveen fredag.

– Det er svært tvilsomt at han går der. Det er bortimot sikkert at han ikke stiller i Piteå. Jeg skal ikke konkludere, men jeg har en sterk tvil.

– Han må ha lyst til å gå skirenn og jeg kan ikke tvinge ham til det. Det kan ikke Vidar Løfshus heller. Det blir et valg som Petter tar selv. At han ikke vil gå der er helt naturlig. Petter vant Skandinavisk cup sammenlagt som 19-åring. Han er ikke gira og har ikke motivasjon til det. Så får vi se hva det blir videre.

Kveen hadde følgende å si om dagens møte.

– Vi hadde et konstruktivt møte med fokus på Petters kvalifiseringsmuligheter til OL i Pyeongchang.

Håper på gode svar

Forrige møte mellom partene var 4. desember. Northug har gått minimalt med konkurranser denne sesongen. Han fikk ikke plass i troppen til verdenscupåpningen i Ruka i november, og han fikk heller ikke være med til Tour de Ski.

– Med disse kommende skirennene håper vi Petter kan gi oss gode svar, sier landslagssjef Vidar Løfshus og fortsetter:

– Det vil for oss alle være en glede å se en motivert og forberedt Petter Northug på startstreken i OL i Pyeongchang i februar.

Siste mulighet til å kvalifisere seg til OL er verdenscuphelgen 20. og 21. januar i Planica.

Det endelige OL-uttaket kommer 23. januar.

Populært