Northug viste styrke, men tapte for Klæbos lag

Petter Northug stiller til start i Granåsen i Strindheimstafetten.
Petter Northug stiller til start i Granåsen i Strindheimstafetten. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Petter Northug tok innpå et halvt minutt, men måtte til slutt se Johannes Høsflot Klæbo og hans Byåsen vinne Strindheimstafetten søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug-trener Stig Rune Kveen likte svært godt det han så av eleven.

– I dag så vi den gode, gamle Petter Northug, sa Kveen til TV 2.

Det var Northugs første skirenn etter verdenscuphelgen i Lillehammer i starten av desember. Han fikk ikke plass i den norske Tour de Ski-troppen, og derfor valgte han nyttårsaften å ta del i kretsmesterskapet i Granåsen.

Først var det meldt at Northug skulle gå ankeretappen for Strindheims førstelag, men det ble til han gikk annenetappen. Lillebror Even Northug ga ham et vanskelig utgangspunkt. Ifølge VG ble han sendt ut et drøyt minutt bak Byåsen.

Les også: Svensk ekspert: – Petter Northug er et stort mobbeoffer

Sprut

Men i sporet klarte Northug å gå innpå et halvt minutt. Det var kombinertprofilen Magnus Moan som da gikk for Byåsen.

– Jeg så på sjekkpunkt om det var noen som hadde tatt meg igjen eller om jeg var alene. Jeg fikk hele tiden positive tilbakemeldinger, men jeg så på slutten at Petter kom veldig fort. Det er artig at han viser at det er sprut i ham. Da gikk det ordentlig fort, sa Moan til VG.

Også Kveen mente han så en sterk Northug mot slutten av etappen.

– Jeg sto ute i skogen. Petter gikk rolig de første sju kilometerne. Så dunket han til de siste tre kilometerne. Det var gode, gamle Petter de siste tre. Han følte seg bra og var fornøyd med responsen da han trykket til de tre-fire siste kilometerne, sa han til TV 2.

Les også: Calle Halfvarsson: – Få nordmenn har prestert

OL-drøm

Det ble uansett aldri spenning om seieren. Med 30 sekunder å gå på hadde ikke kometen Johannes Høsflot Klæbo problemer med å holde Byåsen i føringen gjennom hele den siste etappen.

Johannes Høsflot Klæbo hadde beste etappetid på dagens stafett. Petter Northug hadde nest beste tid. Klæbo slo Northug med 48 sekunder.

– Formen er dårlig, svarte Northug på spørsmål om formen fra en speaker på stadion.

I tillegg til Petter og Even Northug gikk Lars Ove Aunli for Strindheim.

Northug har gått minimalt med renn hittil i sesongen. Han drømmer fortsatt om å få plass i OL-troppen. Landslagssjef Vidar Løfshus har anbefalt Northug å gå skandinavisk cup i Piteå 5. til 7. januar. Kveen har tidligere uttrykt seg tvilsom til en slik tur til Sverige.

– Vi har hatt kontakt og diskutert Piteå-turen. Vi kommer tilbake til hvordan vi gjør det framover. Vi har tett og fin dialog med Løfshus. Vi legger et best mulig løp for å få Petter OL-klar, sa Kveen søndag.

Personvernpolicy