Meny

Krogh etter 72.-plass: – Gikk skikkelig i veggen

Finn Hågen Krogh skuffet stort på 15-kilometeren i Tour de Ski søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Finn Hågen Krogh får det ikke til å stemme i klassisk stil. Nyttårsaften var han i mål godt over tre minutter bak vinnertiden på 15-kilometeren i Tour de Ski.

Krogh fikk en flott start på touren med finaleplass på lørdagens sprint, men dagen etter var han derimot helt i kjelleren og endte helt nede på 72.-plass. Det skilte hele 3.14,5 minutter opp til Dario Cologna.

Finnmarkingen har slitt tungt på klassiske distanserenn denne sesongen.

– Det var ikke noe spesielt som skjedde utover at det var seigt. Det røynet veldig på. Jeg følte meg grei den første kilometeren, men så går jeg skikkelig i veggen. Da klarer jeg nesten ikke stå oppe. Jeg vet ikke helt hva det er. Det ble plutselig stopp, sa Krogh til et samlet pressekorps.

– Det var som at jeg ikke fikk nok luft, sa han videre. Krogh avviste at han slet med luftveisproblemer.

– Jeg var helt fin før start. Det kan være en etterreaksjon, forklarte han og viste til lørdagens sprint.

Krogh fikk også spørsmål om veien videre i Tour de Ski.

– Jeg tror ikke jeg skal vurdere det rett etter målgang.

Populært