Krogh etter 72.-plass: – Gikk skikkelig i veggen

Finn Hågen Krogh skuffet stort på 15-kilometeren i Tour de Ski søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Finn Hågen Krogh skuffet stort på 15-kilometeren i Tour de Ski søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finn Hågen Krogh får det ikke til å stemme i klassisk stil. Nyttårsaften var han i mål godt over tre minutter bak vinnertiden på 15-kilometeren i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krogh fikk en flott start på touren med finaleplass på lørdagens sprint, men dagen etter var han derimot helt i kjelleren og endte helt nede på 72.-plass. Det skilte hele 3.14,5 minutter opp til Dario Cologna.

Finnmarkingen har slitt tungt på klassiske distanserenn denne sesongen.

– Det var ikke noe spesielt som skjedde utover at det var seigt. Det røynet veldig på. Jeg følte meg grei den første kilometeren, men så går jeg skikkelig i veggen. Da klarer jeg nesten ikke stå oppe. Jeg vet ikke helt hva det er. Det ble plutselig stopp, sa Krogh til et samlet pressekorps.

– Det var som at jeg ikke fikk nok luft, sa han videre. Krogh avviste at han slet med luftveisproblemer.

– Jeg var helt fin før start. Det kan være en etterreaksjon, forklarte han og viste til lørdagens sprint.

Krogh fikk også spørsmål om veien videre i Tour de Ski.

– Jeg tror ikke jeg skal vurdere det rett etter målgang.

Personvernpolicy