Sundby: – Strek i regningen

Martin Johnsrud Sundby maktet ikke å ta seg videre fra sprintprologen i Tour de Ski.
Martin Johnsrud Sundby maktet ikke å ta seg videre fra sprintprologen i Tour de Ski. Foto: Luciano Solero / AP

Martin Johnsrud Sundby (33) fikk slett ikke den starten på årets Tour de Ski som han ønsket seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen er Norges klare sammenlagthåp, men var 39 hundredeler fra å ta seg videre fra prologen under lørdagens sprint, den 1. etappen av Tour de Skis 12. utgave.

Tour-favoritt Sergej Ustjugov var raskest i prologen og var 8,05 sekunder bedre enn Sundby.

Skulle Ustjugov vinne hele sprinten vil han gå ut på søndagens 15 kilometer i klassisk med godt over minuttet å gå på ned til Sundby.

– Dette var en strek i regningen. Jeg taper for mange sekunder i sammendraget til at det skal være noe stort smil om munnen i dag. Jeg får bare konkludere med at touren starter i morgen for min del, og så får vi ta det derfra, sa Sundby i pressesonen etter løpet.

Målet var å komme til pressesonen langt senere på dagen.

– Hvis det blir et like trått føre også under mandagens jaktstart? Kan dette utlignes likevel?

– Jeg taper fryktelig mye i dag, og det er irriterende. Jeg får håpe at de andre norske gutta klarer å bite såpass bra fra seg at det ikke er de aller største konkurrentene som står øverst. Jeg taper mange sekunder, og morgendagens løp blir veldig viktig. Det visste vi før touren også. Målet i dag var å være i en semifinale, og det klarte jeg ikke. Da får jeg bare nullstille til i morgen.

– Er det astmaen som feller deg?

– Nei, nei. I dag går jeg bare ikke fort nok på ski. Det er mange som går fortere, og det er bare å erkjenne at min tour begynner i morgen, sa Sundby.

Røa-løperen har trøblet med astmaen og luftveiene den siste tiden, men mente at han ikke var hemmet av de utfordringene under tourens åpningsdag i sveitsiske Lenzerheide.

Personvernpolicy