Meny

Svensk ekspert: – Petter Northug er et stort mobbeoffer

Den svenske langrennskommentatoren Tomas Pettersson mener det er bra for Norges konkurrenter om Petter Northug vrakes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Den svenske kommentatoren Tomas Pettersson er ikke nådig i sin kritikk av det norske skilandslaget.

Det blir ingen Petter Northug å se på startstreken i Tour de Ski. Norges aller største skistjerne ble ikke funnet god nok for troppen på åtte utøvere som reiste til Sveits torsdag.

Northug har av Norges skiforbund blitt bedt om å gå skandinavisk cup i Piteå, NM på Gåsbu og deretter verdenscup i Planica 20. og 21. januar, for å komme seg i form til OL.

At Northug kommer til å følge forbundet plan om å gå skandinavisk cup virker tvilsomt.

Les også: – Jeg håper Norge ikke tar for mange gull

– Et normalt landslag ville danset

En av de som reagerer på behandlingen Northug får av skiforbundet er Expressen-kommentator Tomas Pettersson.

– Mobbingen fortsetter, liksom, skriver Pettersson i kommentaren i Expressen som har fått tittelen «Northug er et stort mobbeoffer».

Han mener Northugs tidligere prestasjoner taler for seg, og at nordmannen burde fått en startplass i Tour de Ski for å prikke inn OL-formen.

– Da Northug kunngjorde at han var frisk, fresh og ville gå Tour de Ski, hadde et normalt landslag startet en seiersdans, funnet en plass og tatt imot Northug med åpne armer. Men ikke Norge i 2017/18. I stedet ga de ham en albue i magen, skriver han i avisen.

Les også: Calle Halfvarsson: – Få nordmenn har prestert

Tviler på startplass

Northugs siste lille håp om Tour de Ski-deltakelse forsvant fredag. 31-åringen var førstereserve i den norske troppen, men ingen av de norske uttatte løperne meldte forfall i 12. time.

31-åringens trener Stig Rune Kveen forteller til VG at han ikke kan tvinge Northug til å gå skandinavisk cup.

– Det er svært tvilsomt at han går der. Det er bortimot sikkert at han ikke stiller i Piteå. Jeg skal ikke konkludere, men jeg har en sterk tvil, sier han.

Han mener det er naturlig at Northug ikke vil gå.

– Han må ha lyst til å gå skirenn og jeg kan ikke tvinge ham til det. Det kan ikke Vidar Løfshus heller. Det blir et valg som Petter tar selv. At han ikke vil gå der er helt naturlig. Petter vant Skandinavisk cup sammenlagt som 19-åring. Han er ikke gira og har ikke motivasjon til det. Så får vi se hva det blir videre, sier Kveen til VG.

Populært