Tour de Ski-døren lukket for Northug

<p>Petter Northug har ikke konkurrert siden verdenscupsprinten på Lillehammer i starten av desember. Han får heller ikke gå i Tour de Ski.</p>
Petter Northug har ikke konkurrert siden verdenscupsprinten på Lillehammer i starten av desember. Han får heller ikke gå i Tour de Ski. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Det blir definitivt ingen Petter Northug å se på startstreken i Tour de Ski. Norge stiller full tropp på 18 utøvere til start i Lenzerheide lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug er første reserve til den norske herretroppen, og hans håp om å få gå touren lå i at en av de andre løperne skulle bli syke.

Slik ble det ikke, bekrefter landslagssjef Vidar Løfshus overfor TV 2. Han sier at Northug nå kan begynne å konsentrere seg om sprinten i skandinavisk cup i svenske Piteå over nyttår.

– Han må vise at han er i god form og gå de rette skirennene. Så kommer han til OL, sier Løfshus.

Northug har hatt en frustrerende og svak sesongstart. Enn så lenge har han ikke vist en form som taler for at han reiser til Sør-Korea med den norske OL-troppen.

Norges Skiforbund har skissert en OL-oppkjøringsplan for Northug som inneholder skandinavisk cup i Piteå, NM på Gåsbu og deretter verdenscup i Planica 20. og 21. januar.

Norge stiller med åtte herreløpere og ti kvinneløpere i Tour de Ski. Konkurransen starter lørdag og avsluttes opp «monsterbakken» i Alpe Cermis i Italia 7. januar.

Les også:

Tour de Ski-døren lukket for Northug

Estil: – Vanskeligere for Northug å komme til OL nå

Northug gir ikke opp Tour de Ski-deltakelsen

Personvernpolicy