Kaggestad: – Best å kutte OL som mesterskap

TV 2-kommentator og dopingekspert Johan Kaggestad er skuffet over IOC og mener OL burde kuttes som mesterskap.
TV 2-kommentator og dopingekspert Johan Kaggestad er skuffet over IOC og mener OL burde kuttes som mesterskap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2-kommentator Johan Kaggestad mener det er IOC som burde utestenges fra OL. Men aller helst ser han at OL kuttes som mesterskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaggestad sa til NTB tidligere i desember at han hadde håpet Den internasjonale olympiske komité (IOC) gikk hardere til verks og utestengte russiske utøvere helt på grunn av dopingsaken. Russiske utøver får fortsatt delta i OL, bare ikke under russisk flagg.

Til VG fredag sier Kaggestad at det er komiteen som burde utestenges.

– Utøvere går mest for seg selv, så dette er ingen hard straff. Men kanskje det rett og slett er IOC som burde utestenges fra OL, på grunn av manglende action. I doping er det mediene og politiet som sørger for at det iblant blir ryddet opp, ikke IOC. Nei, IOC burde utestenges fra OL, mener han.

– Et veldig drastisk forslag

Kaggestad har i 17 år arbeidet for Olympiatoppen og de fleste landslag, og har selv vært til stede under flere OL.

– Jeg tror faktisk idretten er best tjent med å kutte ut OL som mesterskap. Det i Rio var en parodi, det samme med Sotsji. Et OL er ekstremt nasjonalistisk, prestisjen er enorm – og så har du korrupsjonen, sier han.

Gerhard Heiberg, som er æresmedlem i IOC, svarer slik på Kaggestads kritkk:

– Det var et veldig drastisk forslag. Jeg håper ikke det går den veien. Samtidig synes jeg det viser at IOC har mye å kjempe med og imot. Dette tar vi på alvor. Jeg synes det er et greit innspill for å stramme opp IOC, sier Heiberg til VG.