Northug gir ikke opp Tour de Ski-deltakelsen

<p>Petter Northug er førstereserve i årets Tour de Ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix </p>
Petter Northug er førstereserve i årets Tour de Ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

Petter Northug har ikke gitt opp håpet om å gå Tour de Ski. Northug-trener Stig Rune Kveen sier til NRK at trønderen er parat hvis han får muligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby slet på sin side med luftveiene før jul. Alt tyder nå på at også han stiller til start i Tour de Ski.

– Samtlige er friske og raske, skrev landslagssjef Vidar Løfshus i en tekstmelding til NTB onsdag.

– Ting har vært stabilt de siste 7-8 dagene. Det er det som er trøbbelet med helsesituasjonen, den har jeg sjelden kontroll på. Jeg har alltid litt trøbbel med det, men jeg håper at det skal være mer stabilt nå enn før jul, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Luftveisproblemene kunne gi en åpning for Petter Northug, som er tatt med som førstereserve til Tour de Ski.

– Han er fortsatt klar, skriver Kveen i en SMS til statskanalen mindre enn to døgn før Tour-starten. Der er Northug foreløpig kun reserve.

– Det er en dag igjen, minner treneren om.

Tviler på Northugs sjanser

Northug har ønsket seg en Tour-mulighet for å vise seg en OL-plass verdig. Får han ikke innpass i Tour-troppen i siste liten, kan veteranen få det tungt med å bevise at han fortjener å sitte på flyet til Sør-Korea neste år.

Tidligere landslagsløper Frode Estil frykter at OL kan ryke for Northug.

– Jeg tror det blir vanskeligere for Northug å komme til OL nå. Tour de Ski hadde vært en glimrende mulighet for ham til å vise seg frem. Det er krav om å ha gode internasjonale plasseringer. I en Tour har du mange sjanser til å gjøre gode løp, sier han til VG.

Det er skissert en OL-plan for Northug som innebærer skandinavisk cup i svenske Piteå, NM på Gåsbu og deretter verdenscup i Planica.

Det endelige OL-uttaket kommer 23. januar.

Vinterens beste langrennsløper så langt, Johannes Høsflot Klæbo, har valgt å stå over Tour de Ski.

Touren innledes med sprint i fri teknikk i sveitsiske Lenzerheide kommende lørdag.

– Vet ikke hva jeg skal gjøre

Tidligere i høst har Northug latt seg påvirke av mangelen på konkurranser. Torsdag la TV 2 ut en video som ble spilt inn like etter at Northug hadde blitt vraket til åpningshelgen i finske Ruka i Kuusamo i november. Der sier langrennsstjernen følgende:

– Da er det ikke så motiverende å gå skirenn lenger. Verdenscupen ryker hvis man ikke er i Kuusamo. Selv om det er et OL fremover, er det viktig for meg å være med å krige i verdenscupen. Da gjør man ting litt ekstra nøye hver helg.

– Jeg vet ikke om jeg gidder å slå på bryteren sånn som det er nå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er ikke bare å si at i morgen skal vi starte jobben.

Personvernpolicy