Carlsen leder fortsatt VM etter remis

Magnus Carlsen jakter ny VM-tittel i Riyadh. Foto: Fiona Hanson / AP / NTB scanpix
Magnus Carlsen jakter ny VM-tittel i Riyadh. Foto: Fiona Hanson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen åpnet siste dag av VM i hurtigsjakk med to strake seirer, den andre mot overraskelsesmannen Vladimir Fedosejev, men spilte remis i tredje parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske Wang Hao var motstander i parti nummer tre. Etter en kraftanstrengelse mot Fedosejev gikk partiet raskt inn i en remisstilling. Kineseren satte til slutt opp en fullstendig blokade og Carlsen måtte si ja til remis.

Det betyr at Carlsen fortsatt er turneringsleder med to partier igjen. Verdenseneren er oppe i 9,5 poeng.

Vladimir Fedosejev ventet i det andre partiet på den siste dagen av VM i hurtigsjakk. 22-åringen satte tidlig opp en mur med hvite brikker i sitt forsøk på å få remis. Carlsen presset for seier med svart, og fikk til slutt lønn for strevet etter et langt parti i hurtigsjakk-sammenheng.

Startet med seier

– Det er bra. Det satt fryktelig langt inne, men det er fort sånn når han føler psykologisk at han bare vil ha remis, så kan jeg tillate meg litt mer enn ellers. Her sto jeg ikke best på noen måte, men i og med at han ikke gikk for seier, kunne jeg gjøre det uten risiko, sa Carlsen til NRK.

– Til slutt blir feilmarginen hans litt mindre enn tidligere, og da går det. Jeg er utrolig glad for det her. Det gjelder bare å gire seg opp til flere runder. Det tok mye energi det her, la han til.

Carlsen startet dagen med seier. Motstanderen Levan Pantsulaia vant sensasjonelt mot Carlsen under forrige utgave av hurtigsjakk-VM, men Carlsen gikk ikke på samme smellen to år på rad.

– Det viktigste var å få et resultat. Selve partiet var veldig rotete, men det holdt så vidt til slutt. Det var ikke så mye mer å ta med seg, sa Carlsen til NRK.

Carlsen fikk dermed en drømmestart på den uhyre viktige avslutningsdagen.

Bronse i fjor

Med tre seirer, én remis og ett tap onsdag sto den norske verdensmesteren med sju poeng etter ti spilte partier under verdensmesterskapet i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh.

Etter fem runder sto Carlsen med 3,5 poeng. Det var samme antall poeng som han hadde på samme tidspunkt under fjorårets VM i hurtigsjakk. Da ble det til slutt bronse.

I alt skal det spilles 15 partier i Riyadh før verdensmesteren er kåret.

Personvernpolicy