Sjakk: Carlsen snudde trøbbel til seier

Magnus Carlsen tok en sterk seier i Saudi-Arabia onsdag. Foto: Fiona Hanson / AP Images for Saint Louis Chess Club / NTB scanpix
Magnus Carlsen tok en sterk seier i Saudi-Arabia onsdag. Foto: Fiona Hanson / AP Images for Saint Louis Chess Club / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen kom skjevt ut i det første partiet på dag to under VM i hurtigsjakk, men et tabbetrekk ga likevel seier. I parti to fikk han langt enklere spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med to strake seirer innledningsvis onsdag står den norske verdensmesteren med fem og et halvt poeng etter seks spilte partier under verdensmesterskapet i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh.

Carlsen hadde få problemer med å slå kinesiske Wang Yue i parti nummer to.

– Han kom skjevt ut og gjorde det siden bare verre for seg selv, sa Carlsen til NRK etterpå.

Noe mer trøblet han mot armenske Sergei Movsesian litt tidligere på dagen.

– Egentlig er jeg veldig godt fornøyd. Det peker fortsatt oppover, og praktisk sett føler jeg at jeg spiller bra. Jeg hadde flere ideer om hvordan jeg skulle spille dette partiet, men endte opp med å gjøre noe helt annet. Det er sånn det ofte blir, oppsummerte Carlsen.

Startvansker

Tirsdag fikk han en marerittstart på VM med tap i første parti mot kinesiske Bu Xiangzhi. Den historien så en stund ut til å gjenta seg dagen derpå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen kom raskt på defensiven mot Movsesian og slet innledningsvis med å finne de rette mottrekkene etter at armeneren kom skikkelig på offensiven. Den norske verdensmesteren spilte samtidig raskt, mens Movsesian etter hvert havnet i tidsnød.

Det siste førte til en tabbe av armeneren, som snudde partiet på hodet. Etter en snau halvtimes spill var duellen over med norsk seier som utfall. Da hadde Magnus Carlsen fortsatt mer enn ti minutter igjen på klokka.

27-åringen fra Lommedalen var nådeløs i avslutningen og tok en sterk seier med svarte brikker.

Russer i tet

Russiske Vladimir Fedosejev og georgiske Baadur Jobava delte VM-ledelsen etter dag én med fire og et halvt poeng hver. Onsdag møttes de to i første parti i Riyadh. Den duellen var lenge helt jevn, men da tidsnøden gjorde seg gjeldende festet Fedosejev grepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russeren holder dermed VM-ledelsen alene etter seks partier. Han står med fem og et halvt poeng av seks mulige så langt. Fedosejev har for mange vært en forholdsvis ukjent spiller inntil nylig.

Hurtigsjakk-VM fortsetter med ytterligere fire partier senere onsdag.

I alt skal det spilles 15 partier før verdensmesteren er kåret.