Meny

IOC disket ytterligere 11 russere fra Sotsji-OL

Nikita Kriukov var en av 11 russere som fredag ble disket fra Sotsji-OL og utestengt fra alle framtidige OL. Foto: Sören Andersson, TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
IOCs disiplinærkommisjon diskvalifiserte fredag ytterligere 11 russere fra Sotsji-OL og utestengte dem fra alle framtidige OL. Dermed er antallet oppe i 43.

Langrennsløperne Nikita Kriukov, Alexander Bessmertnykh og Natalia Matvejeva var blant de 11 som ble diskvalifisert fredag.

Det var også skøyteløperne Ivan Skobrev og Artjom Kuznetsov, akerne Tatjana Ivanova og Albert Demtsjenko, bobkjørerne Ljudmila Udobkina og Maxim Belugin og ishockeyspillerne Tatjana Burina og Anna Sjtsjukina.

Av disse vant Ivanova og Demtsjenko sølv i blandet lagkonkurranse i Sotsji-OL. De mister selvsagt medaljene.

En annen utøver, som ikke er navngitt, ble frikjent. Nå har Oswald-kommisjonen, som den kalles etter sin leder Denis Oswald, behandlet 46 dopingsaker mot russiske utøvere basert på opplysninger i McLaren-rapporten og egen etterforskning, og 43 av dem er straffet for delaktighet i dopingjuks.

Alle saker er med dette behandlet, men kommisjonen utelukker ikke at videre etterforskning og analyse kan føre til at det blir åpnet flere dopingsaker.

Les også:   Camilla Herrem er gravid

Populært