Tokyo-OL gjør milliardkutt

Hidemasa Nakamura presenterte nok et milliardkutt i budsjettet til Tokyo-OL i 2020 fredag. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Hidemasa Nakamura presenterte nok et milliardkutt i budsjettet til Tokyo-OL i 2020 fredag. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommer-OL i Tokyo i 2020 skal bli enda billigere. Den japanske arrangøren tar igjen fram sparekniven og kutter budsjettet med over 11,7 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kostnadskuttet ble presentert fredag. Totalbudsjettet for 2020-OL ligger nå på 12,6 milliarder dollar, som tilsvarer nærmere 105,9 milliarder kroner.

Det er en nedgang på 1,4 milliarder dollar (11,7 mrd. kroner) siden forrige versjon av budsjettet ble lagt fram i desember i fjor. De siste årene har japanerne gjort stadige kutt.

– Tokyo 2020 vil fortsette jobben med å redusere kostnader. Dette blir ikke det siste kuttet, sier økonomisjef Hidemasa Nakamura for OL-arrangøren.

Under et besøk i Japan nylig sa IOC-visepresident John Coates at han kunne se et potensial for ytterligere besparelser. Den internasjonale olympiske komité har innsett at det er nødvendig å strebe etter billigere OL i framtiden.

Selv om kostnadene er på god vei ned, ligger likevel OL an til å bli nesten dobbelt så dyrt som japanerne hadde regent seg fram til i sin opprinnelige søknad.