Meny

Tilliten til idrettslederne stuper

Idrettspresident Tom Tvedt har lenge vært i hardt vær. En ny undersøkelse gjort for VG viser at én av fire nordmenn mener han gjør en «svært dårlig jobb». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Omdømmet til toppledelsen i norsk idrett fortsetter å falle. Ifølge en undersøkelse mener halvparten av de spurte at det er klart svekket, skriver VG.

Det er InFact som har gjort en større spørreundersøkelse for avisen. Resultatene er nedslående for idrettspresident Tom Tvedt og de øvrige lederne i norsk idrett.

Tvedt kommer spesielt dårlig ut etter nok et turbulent år for Norges Idrettsforbund. Fire av ti svarer at tilliten til idrettspresidenten er «klart svekket», mens én av fire mener Tvedt gjør en «svært dårlig jobb».

I løpet av de to siste årene opplever halvparten av de spurte at omdømmet til norske idrettsledere er blitt klart svekket. To prosent oppgir at det er klart styrket.

VG skriver at det er de spurte i aldersgruppen 30 til 64 år som er mest kritiske.

– Troverdigheten svekkes etter den ene kalddusjen etter den andre, sier tidligere sportskommentator Kjetil Kroksæter i Adresseavisen til VG.

Bakgrunn:  Idrettsleder: – Tvedt bør ikke seigpines i eget fett enda lenger

Populært