Meny

Bournemouth frykter leddbåndsskade for Defoe

Bournemouth-spissen Jermain Defoe (t.h.) måtte ut med en ankelskade allerede etter 17 minutter i 1-2-tapet for Chelsea i ligacupen. Skaden oppsto etter en sen takling av unggutten Ethan Ampadu. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Skadene hoper seg opp i Bournemouth. Kun noen få dager etter Joshua Kings lårtrøbbel kan spisskollega Jermain Defoe ha pådratt seg en alvorlig ankelskade.

35-åringen måtte av banen etter bare 17 minutters spill i onsdagens 1-2-tap borte mot Chelsea i ligacupkvartfinalen. Etter kampen uttrykte manager Eddie Howe sin bekymring over Defoes skadeomfang.

– Det kan være snakk om ødelagte leddbånd i ankelen, sa Bournemouth-sjefen.

Defoe pådro seg skaden da han ble taklet sent av Chelseas 17 år gamle Ethan Ampadu.

– Jeg synes ikke den taklingen kvalifiserer til rødt kort, men magefølelsen min sier at det skulle vært gult. Dessverre mistet vi Jermain, sa Howe på spørsmål om hva han tenkte om situasjonen som mest sannsynlig har satt Defoe ut av spill en god stund framover.

Bournemouth har sitt å stri med om dagen før det hektiske juleprogrammet i Premier League. Sist helg tuslet Joshua King av banen med en muskelskade på baksiden av låret. Det er ikke klart hvor lenge nordmannen er ute.

Defoe var heller ikke den eneste av lagets spillere som måtte ut med skade på Stamford Bridge onsdag. Harry Arter pådro seg en leggskade i annen omgang. Ifølge Howe blir ikke midtbanemannen klar til lørdagens bortemøte med suverene Manchester City.

Bournemouth kjemper om å overleve i Premier League. Klubben fra den engelske sørkysten har gått seks strake seriekamper uten å vinne. Etter 18 runder ligger King og co. på 16.-plass, kun ett poeng over nedrykksstreken.

Populært