Ulvestad tror gamleklubben kan få det tøft

Fredrik Ulvestad i aksjon for Aalesund mot Odd i 2013. I 2015 dro han til Burnley i engelsk fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Fredrik Ulvestad i aksjon for Aalesund mot Odd i 2013. I 2015 dro han til Burnley i engelsk fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Premier League-proffen Fredrik Ulvestad (25) håper Aalesund rykker rett opp til eliten igjen i 2018, men tror ikke «tangotrøyene» får en enkel reise på nivå to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aalesund må ta den tunge veien ned i 1. divisjon etter årets nedrykk fra eliteserien. Det er første gang siden 2006 at AaFK er nede på nivå to. Tidligere Aalesund-spiller Fredrik Ulvestad, nå i Premier League-klubben Burnley, sier det er synd at gamleklubben ikke berget seg.

– Det var selvfølgelig trist, men slik er fotballen, sier Ulvestad til NTB.

Han håper laget klarer å ta steget opp igjen på direkten. Onsdag ble det kjent at Lars Bohinen gir seg som Sandefjord-trener for å ta del i opprykksjakten i AaFK.

Viking en rival

– Jeg regner med at Aalesund skal kjempe i toppen av 1. divisjon, men det er ikke bare å spasere seg gjennom det. Nå er for eksempel Viking på nivå to. Det er også en stor klubb, poengterer midtbanemannen.

Burnley-proffens kontrakt utløper til sommeren, men Aalesund-fansen kan legge håpet om en Ulvestad fra seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Akkurat nå er det uaktuelt å dra tilbake, sier 25-åringen.

Ingen retur

Selv håper han på spilletid i Burnley i det hektiske juleprogrammet. «The Clarets» ligger på en imponerende sjetteplass i Premier League så langt.

– Laget har gjort det veldig bra, noe som gjør det vanskelig å spille seg inn i elleveren. Men nå kommer kampene tett. Jeg håper jo å få spille i julen, sier Ulvestad.

Han dro fra Aalesund til Burnley etter 2015-sesongen. Siden da har det bare blitt to Premier League-kamper på Ulvestad, men han var på benken både mot Stoke og Watford nylig. Kanskje byr sjansen seg mot Tottenham lille julaften.