Warholm vil knekke 48-tallet

Karsten Warholm etter gulløpet i London-VM.
Karsten Warholm etter gulløpet i London-VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensmester Karsten Warholm (21) må løpe under 48 blank på langhekken for at han skal være fornøyd med sesongen som kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sunnmøringen har 48,22 som personlig rekord på 400 meter, satt i Zürich sist sesong.

– Jeg har veldig lyst til å løpe under 48. Dersom jeg gjør det kommer medaljene på slep, eller så er nivået blitt så høyt at jeg må forbedre meg enda mer. Under 48 hadde vært stas, sa Warholm da NTB møtte ham på Olympiatoppen i Oslo sist torsdag.

Den eventuelle medaljen han snakker om, får han muligheten til å ta under EM i Berlin i august. Det mesterskapet og samtlige Diamond League-stevner er 21-åringens prioritet den kommende sesongen.

Det er ennå et halvt år til den kommer i gang, men tiden går fort, og det gjelder å være skjerpet.

Warholm hadde en sesong av de sjeldne sist. Han slo gjennom internasjonalt og kronet det hele med VM-gull i London.

– Hva er det som trigger deg med å komme i gang igjen. Du er 21 år og allerede verdensmester?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et spennende spørsmål. Først tenkte jeg at jeg er litt tom, men dette er ferskvare. Følelsen av å gjøre det bra og mestre det i så stor grad, den følelsen varer veldig kort, og jeg er veldig ivrig på å få til mer. Da er settingen veldig grei, og du må bare fortsette å trene. Jeg er ennå ikke mett og umotivert.

Gode tester

Warholm forteller at det ble to ukers pause i høst, før han startet på igjen med treningen.

– Jeg hadde to ukers pause. Da fikk jeg influensa, selvsagt. Det er det vanlige. Da tok jeg to uker med avslapning, og jeg hadde veldig godt av det. Så begynte jeg på rolig igjen. Det er ikke bare hemningsløst. Vi må ha overskudd også.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Warholm og trener Leif Ove Alnes har ikke ligget på latsiden.

– Det har vært masse trening. Vi har bare bestemt oss for å løfte nivået så mye vi kan, og så har vi prøvd å legge ned det arbeidet som vi føler er nødvendig for at det skal skje. Leif er sjefen, og han hviler ikke på laurbærene, sier Warholm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ryktes at du har testet bedre enn noen gang?

– Jeg hadde en bra test i Tenerife, men egentlig liker jeg ikke å snakke om tester. Det gir meg ikke nødvendigvis de svarene jeg trenger. Jeg begynner etter hvert å kjenne kroppen så bra at jeg vet når jeg føler meg bra. Tester er bare indikatorer. Jeg vet når det må gjelde, og da er testen uten betydning. Men selvsagt, jeg må være så ærlig å si at det er moro å se at treningen hjelper.

– Hva har Alnes funnet på for at du skal holde deg på tå hev?

– Han trenger ikke å gjøre så mye. Leif er en type som fungerer best når han kan bremse deg, i stedet for å få deg til å gasse på. Jeg vil være i en slik posisjon at jeg kan spille ham god. Og jeg er avhengig av at han skal være på sitt beste. Akkurat nå er vi begge like motivert og villig til å stå på mer for å få til det vi ennå ikke har gjort. Det er mange barrierer igjen. Der hjelper vi hverandre. Dette er ikke noe problem så lenge vi begge er like motivert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Priser

Friidrettsyndlingen har reist «Europa rundt» for å ta imot priser i høst, og enda er det nok mer i vente. Han er blitt kåret til årets kommende stjerne av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), og han ble kåret til årets nykommer i europeisk friidrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Friidrettens venner i Norge tildelte ham utøverprisen for 2017.

– Jeg synes det er litt stas med priser. Det er fint å få en bekreftelse. Det er ingen nødvendighet, men jeg setter veldig pris på at det er slik, og det viser at det strekker seg litt lenger enn bare å være til glede for meg, sier han.

– Det er litt stas at folk anerkjenner prestasjonen din. De norske prisene betyr veldig mye. I Norge er det noen idretter vi har ekstra forkjærlighet for, og jeg synes det er herlig å se at det norske folk har satt pris på det jeg har fått til. Det viser at det er plass til meg i norsk idrett og i norske hjerter. Det er litt viktig for meg.