Suárez og Paulinho ga Barcelona seks poengs luke

Luis Suárez scoret to av målene da Barcelona slo Deportivo La Coruña 4-0. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen.

Man kan trygt si at Ernesto Valverde har fått en vellykket start på trenerlivet i Barcelona. Etter 16 kamper topper katalanerne tabellen seks poeng foran toer Atlético Madrid. De to klubbene er for øvrig alene om fortsatt å være ubeseiret.

Lionel Messi burde gitt Barcelona en pangåpning på Camp Nou, men han sto for en uvanlig grov bom foran Deportivo-målet etter fire minutter.

Hjemmelaget var langt unna eget toppnivå de første 25-30 minuttene, men våknet etter at Suárez pirket ballen i nettet fra kort hold etter en drøy halvtime. I forkant spilte Andrés Iniesta en utsøkt ball over Deportivo-forsvaret. Messi sendte kula videre til Suárez, som uten problemer ordnet 1-0.

Lett

Etter scoringen fikk plutselig Deportivo langt mer å forsvare seg mot. Barcelona-spillerne opptrådte som sinte vepser, og det var bare et tidsspørsmål før 2-0 ville komme. Etter 35 minutter skjøt Messi i tverrliggeren.

Ikke lenge før pause skulle argentineren igjen få smake på aluminiumen, men på returen sto Paulinho klar til å doble ledelsen.

Barcelona har ikke tapt når laget har ledet en La Liga-kamp siden 2013. Det sto katalanerne heller ikke søndag i fare for å gjøre.

To minutter ut i annen omgang ble Deportivo igjen straffet for et balltap i sitt iver på å angripe. Iniesta spilte videre til Sergi Roberto, som deretter slo inn til Suárez. Uruguayaneren kunne lett gjøre sitt andre for kvelden.

Messi-bom

Etter en småtung høst på scoringsfronten har Suárez nå gjort mål i tre La Liga-kamper på rad.

20 minutter før slutt fikk Messi sjansen fra straffemerket, men forsøket ble reddet av Deportivo-målvakt Rubén. Like etter scoret Paulinho nok en gang på en returball. Denne gangen var det Jordi Alba som traff stolpen i forkant.

Barcelona har vunnet 13 av 16 kamper i La Liga. I tillegg til luken til Atletico kan klubben også glede seg over at det er hele elleve poeng ned til erkerival Real Madrid på fjerdeplass. Det skal sies at sistnevnte har en kamp mindre spilt. I helgen var Real opptatt med klubb-VM, der det lørdag ble finaleseier etter Cristiano Ronaldos scoring.