Liverpool banket Bournemouth, Joshua King ut med skade

Jürgen Klopp var aktiv på sidelinjen underveis i oppgjøret mot Bournemouth. Tyskeren fikk se spillerne sine fikse tre poeng. Foto: Andrew Matthews / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Joshua King måtte ut med skade etter en halvtimes spill i oppgjøret hjemme mot Liverpool. King og lagkameratene tapte hele 0-4 i møtet med Jürgen Klopps menn.

– Jeg scoret et fint mål, men det viktigste var at vi tok tre poeng, noe vi fortjente. Vi blir stadig bedre, sa Liverpool-stjernen Philippe Coutinho etter kampslutt, ifølge BBC.

Resultatet gjør at Liverpool holder følge med sine nærmeste rivaler i tetstriden i Premier League. Laget ligger på fjerdeplass med sine 34 poeng, fire poeng bak tabelltreer Chelsea. Bournemouth står med 16 poeng, kun ett poeng mer enn Newcastle på direkte nedrykk.

Manager Eddie Howe hadde ikke bare stortapet å fortvile over søndag. Han måtte også se at King satte seg ned på gresset etter 28 minutters spill. Etter kort tid ble det klart at 25-åringen måtte byttes ut. Den norske spissen, som ble erstattet av Junior Stanislas, tuslet tydelig misfornøyd av banen.

To solomål

Gjestenes Philippe Coutinho skrudde ballen i innsiden av stolpen og ut på frispark etter elleve minutters spill, men brasilianeren fant nettmaskene kun ni minutter etter. Han driblet seg inn i Bournemouth-boksen og plasserte kula enkelt i venstre hjørne.

Seks minutter etter doblet midtstopperen Dejan Lovren Liverpool-ledelsen. Han stupte ballen i mål fra kloss hold etter litt klabb og babb etter corner. Kort etter måtte altså King ut.

Mohamed Salah punkterte oppgjøret like før pause. Premier Leagues toppscorer drillet rundt med Bournemouth-back Charlie Daniels ute til høyre i boksen, dro ballen over på venstrefoten og curlet den inn i venstre hjørne.

3-0-scoringen tok luften ut av Bournemouth. Hjemmelaget hadde en alle tiders mulighet til å redusere på stillingen 0-2, men Jermain Defoes forsøk traff innsiden av stolpen og ut. Kort tid etter ordnet altså Salah Liverpools tredje for dagen.

Overbevisende

Ryan Fraser fikk muligheten til å redusere til 1-3 ti minutter etter hvilen, men innbytterens avslutning gikk på feil side av nettveggen.

Alex Oxlade-Chamberlain kunne gitt Liverpool nok en scoring på sørkysten, men den tidligere Arsenal-spilleren satte ballen i stolpen og ut fra skrått hold et stykke ut i 2. omgang.

Hjemmelaget maktet ikke å mobilisere til en sluttspurt. I stedet var det Roberto Firmino og Liverpool som satte inn kampens siste scoring til 4-0. Dermed kunne Klopp og spillerne hans konstatere at det endte med en overbevisende seier og tre poeng med i sekken hjem til Merseyside.

Bournemouth får en knalltøff oppgave også i neste serierunde. Da gjester laget den suverene serielederen Manchester City. Også Liverpool har en vrien oppgave i den 19. serierunden. Da gjester Klopp og co. Arsenal i London.