Kristoffersen kun slått av overlegen Hirscher

Henrik Kristoffersen i aksjon i verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen i aksjon i verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen var fornøyd med andreplassen i verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia søndag, men ikke med avstanden opp til suverene Marcel Hirscher.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrikske Marcel Hirscher ga konkurrentene en maktdemonstrasjon av de sjeldne da han henviste Henrik Kristoffersen til andreplass i italienske Alta Badia. Slovenske Zan Kranjec tok tredjeplass, 12 hundredeler bak Kristoffersen.

Kun 17 hundredeler skilte Kristoffersen fra Hirscher etter første omgang, men etter finaleomgangen var avstanden økt til 1,70.

– Jeg er glad for andreplassen, men 1,70 bak er ikke så bra, sa nordmannen til de norske journalistene som hadde tatt turen til Nord-Italia.

Selv mener Kristoffersen at han har kjørt bedre på ski, men at han heller ikke gjorde noen dårlig innsats.

– Litt begge deler, sier Kristoffersen til NTB på spørsmål om avstanden til Hirscher sier mer om østerrikerens kjøring enn konkurrentenes.

– Jeg mangler sikkert litt kraft og råskap, men han er utrolig god i storslalåm for tiden, sa Kristoffersen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke noe hokuspokus

– Det er ikke lett å flå han østerrikeren, sa Kristoffersen på pressekonferansen etter løpet. Der fortalte han oppskriften på å slå det som for tiden er verdens beste i storslalåm: Marcel Hirscher.

– Jeg må bare trene og fortsette å bli bedre. Det er ikke noe hokuspokus, det er ikke verre enn det.

Kristoffersen var sammen med Leif Kristian Nestvold-Haugen eneste nordmenn i finaleomgangen. Nestvold-Haugen lå som nummer åtte etter første omgang, men ble skjøvet ned til tiendeplass til slutt. Det er likevel godkjent av den norske 30-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Man vil jo alltid mer og skulle ønske man kunne klatre litt til. Men ser man bort fra han utenomjordiske som vant rennet med 1,7 sekunder så er det ikke så langt opp. Det er mye positivt i dag, sier Nestvold-Haugen til NTB.

Kjøringen sin var han fornøyd med, spesielt andreomgangen på toppen av bakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

God tone i laget

Han var glad for Kristoffersens andreplass, og imponert over det norske laget.

– Han (Kristoffersen), Aksel (Lund Svindal) og Kjetil (Jansrud) leverer gang på gang på gang, og det er gøy å være en del av et sånt lag. Det viser også at det ikke er lang vei opp for oss. Vi trener sammen og pusher hverandre, så det er moro.

Også Kristoffersen sier tonen i det norske laget er god.

– Det er en god atmosfære i laget, sier Kristoffersen.

Kristoffersen og Nestvold-Haugen var altså de eneste norske som tok seg til finaleomgangen etter at Kjetil Jansrud kjørte ut, og Rasmus Windingstad, Marcus Monsen, Bjørnar Neteland og Aleksander Aamodt Kilde på rekke og rad passerte målstreken med tider som ikke holdt.

– Jeg følte meg litt rusten underveis, sa Kilde til NTB før det var avklart om han røk ut av konkurransen eller ikke.

– Jeg er litt temposvak, det har vært en lang uke med mye fart i beina i Val Gardena. Tempoet er ekstremt høyt, det er vanskelige forhold, og det gjør det krevende, sier Kilde.