Real Madrid møter PSG allerede i åttedelsfinalen

Cristiano Ronaldo og Real Madrid må bryne seg på Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i mesterligaen. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Cristiano Ronaldo og Real Madrid må bryne seg på Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i mesterligaen. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er duket for flere godbiter i mesterligaens åttedelsfinaler. Den største kampen blir utvilsomt tittelforsvarer Real Madrid mot Paris Saint-Germain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den regjerende mesteren fikk en knalltøff trekning. PSG scoret hele 25 mål i gruppespillet og har på papiret en slagkraft få – om noen – kan matche. Real Madrid har til gjengjeld rutinen etter å ha vunnet Champions League tre ganger i løpet av de fire siste sesongene.

En annen kremkamp blir Chelsea mot Barcelona. Det har vært mange klassiske oppgjør mellom de to klubbene opp gjennom årene. Hvem husker ikke den dramatiske semifinalekampen på Stamford Bridge med Tom Henning Øvrebø som dommer i 2009?

Det lå mange sterke gruppetoere i bollen mandag. Det fikk Tottenham merke. London-laget vant sin gruppe foran Real Madrid, men endte opp med å trekke Juventus. Italienerne var i finalen i både 2015 og 2017.

Gunstig

De tre øvrige engelske klubbene fikk en gunstig trekning. Manchester City skal møte sveitsiske Basel, mens Liverpool trakk Porto. Sevilla blir Manchester Uniteds motstander i åttedelsfinalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to øvrige kampene er Bayern München (Tyskland) – Besiktas (Tyrkia) og Sjakthar Donetsk (Ukraina) – Roma (Italia).

De spanske klubbene har dominert Champions League tungt de siste sesongene. Real Madrid har vunnet tre av de fire siste finalene, mens Barcelona gikk hele veien i 2015. Bayern München er forrige ikke-spanske vinner (2013).

I skyggen av La Liga har Premier League nærmest ligget nede for telling. Siden 2012 har England kun hatt lag i semifinalen to ganger. Denne sesongen ser det vesentlig lysere ut for engelskmennene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedring

Samtlige fem PL-klubber tok seg greit videre fra gruppespillet. Det er historisk og en klar forbedring. Spørsmålet er om de har det som skal til når det virkelig drar seg til i cupspillet. Manchester Citys herjinger, både i hjemlig liga og i Europa, seiler opp som den største trusselen fra balløya.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea var det eneste engelske laget som ikke klarte å vinne sin gruppe. Forrige sesongs Premier League-mester hadde los på førsteplassen, men skuslet den bort i siste runde. Dermed hadde London-klubben kun tre alternativer i trekningen: Barcelona, Paris Saint-Germain og Besiktas.

De første kampene i åttedelsfinalene spilles 13./14. og 20./21. februar. Returoppgjørene går 6./7. og 13./14. mars.