Napoli kneblet fra tabelltoppen

Marek Hamsik og Napoli klarte aldri å bryte gjennom Fiorentina-forsvaret søndag. Kampen endte 0-0. Foto: Cesare Abbate / ANSA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med seier ville Napoli tatt tilbake føringen i Serie A, men Fiorentina holdt stand og fikk med seg 0-0 fra Sør-Italia.

Dermed fortsatt det som har vært en kjip Napoli-uke. Forrige helg røk laget 0-1 i toppkampen mot Juventus, mens det i midtuken ble exit i mesterligaen.

Søndag måtte napolitanerne nøye seg med kun det ene poenget.

– Vi trenger bare å bekymre oss når vi ikke skaper sjanser, men i dag gjorde vi det. Jeg var bekymret etter onsdagens prestasjon (1-2-tap for Feyenoord), ikke denne. Dette var en type kamp der du med 1-0-seier vil høre alle si at Napoli har funnet seg selv igjen, sa Napoli-trener Maurizio Sarri.

Mange 0-0-matcher

Resultatet ble tatt imot med stor glede i Milano. Inter topper tabellen i minst en uke til. Serielederen klamret seg til 0-0 borte mot Juventus lørdag.

Sistnevnte har vunnet Serie A de seks siste sesongene. Torino-klubben ligger på tredjeplass, to poeng bak Inter og ett bak Napoli.

Målløst ble det også da ligafirer Roma møtte Chievoverona borte i søndagens lunsjkamp. Hovedstadslaget er fem poeng bak tabelltoppen.

– Det var enveistrafikk. Vi hadde muligheter i begge omganger, og vi hadde fortjent å få med oss et mål. Det er vår egen skyld at vi ikke klarte det. Vi må bli mer kliniske foran mål, sa en skuffet Roma-trener Eusebio Di Francesco.

Gattusos første

Milan har i flere år nå famlet i ingenmannsland. Heller ikke sommerens kjøpefest har gitt den gamle storklubben et løft, men søndag fikk den i det minste en opptur med 2-1-seieren over Bologna.

Giacomo Bonaventura scoret begge målene for Milano-laget. Det første etter ti minutter, mens han satte inn vinnermålet kvarteret før slutt. Simone Verdi sto for Bolognas utligning halvveis ut i første omgang.

Det var Gennaro Gattusos første seier etter at han tok over som Milan-trener. Forrige helg opplevde han et pinlig poengtap mot tabelljumbo Benevento i sin debutkamp. Torsdag ble det 0-2-tap for kroatiske Rijeka i europaligaen.

Gattuso var i en årrekke en profilert midtbaneterrier for Milan. Han vant blant annet to mesterligatitler med klubben. De glansdagene virker for tiden veldig langt unna.

Milan ligger på sjuendeplass i Serie A med 24 poeng. Det skiller elleve poeng opp til firer Roma og den siste mesterligaplassen.